Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 2:11:59 μμ
etpa
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 21:14

Ντίνα Συμεωνίδου : Σεβασμός και τιμή στη Μητέρα

Συντάκτης:

simeonidou


Ανοίγω το ημερολόγιο. 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Χορού. 02 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. 06 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας. Σκέφτομαι. Άλλη μια ημέρα αφιερωμένη για πολλούς… στην αδιαφορία. Συνεχίζω. 09 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Κατευθείαν σκίρτημα στην καρδιά μου. Οι αναμνήσεις, η βαθιά αγάπη γεμίζουν την ψυχή μου. Είναι αδύνατον να μη γνωρίζει κάποιος άνθρωπος στον πλανήτη μας την ύπαρξη αυτής της ημέρας! Όλα τα πλάσματα του κόσμου έχουν μάνα. Μας έφερε στον κόσμο, μας έθρεψε με το γάλα της και μας ζέστανε στη θερμή αγκαλιά της. Με άδολη στοργή και ανυπόκριτη αγάπη, με αμέτρητους κόπους και θυσίες, η μητέρα φροντίζει για τα παιδιά της. Τους παραστέκεται σαν φύλακας άγγελος παντού και πάντα. Σ' όλη της τη ζωή πασχίζει για το καλό και την προκοπή τους. Η πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη της είναι η πιο ανιδιοτελής στον κόσμο. Οι συμβουλές της είναι πάντα οι σωστές. Αυτή με τη ζωή της βάζει τα γερά θεμέλια, πάνω στα οποία ύστερα κτίζεται το οικοδόμημα μιας ηθικής προσωπικότητας. Στη μητέρα μας όλοι χρωστάμε όχι μόνο το φυσικό μα και το ηθικό και πνευματικό μας « Είναι ». Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι μια ξεχωριστή ύπαρξη, ένας ανυπέρβλητος δεσμός αίματος για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα.
Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας.
Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
Ο σεβασμός και η τιμή σ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική και εθνική συνοχή και ευρυθμία.
Και  είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη να πλημμυρίζουν οι δρόμοι από μικρά παιδιά μα και μεγάλους με λουλούδια στα χέρια, μικρή προσφορά και δείγμα αγάπης στη ΜΗΤΕΡΑ.
Άλλωστε, η ΜΑΝΑ είναι Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, όπως χαρακτηριστικά είπε κάποτε και ο Βίκτωρ Ουγκώ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ’ όλες τις μητέρες του κόσμου από καρδιάς!