Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 4:16:45 πμ
etpa
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 21:25

Ο κιλκισιώτης καθηγητής Ιατρικής Θεμιστοκλής Βασιλειάδης προτρέπει: Εμβολιαστείτε τώρα

Συντάκτης:

Ένας από τους πιο πιεστικούς, σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλει στην απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν, είναι η πρωτοφανής πολιτική πόλωση γύρω από την πανδημία και τα εμβόλια..
Τον Μάρτιο του 2021 ,στις ΗΠΑ, το 49% των προσκείμενων στο Ρεπουπλικανικό κόμμα έλεγαν οτι δεν πρόκειται να εμβολιαστουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των προσκείμενων στο Δημοκρατικό κόμμα ήταν 6%.


Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο ΠΟΥ δήλωσε την COVID-19 ως ΠΑΝΔΗΜΙΑ, αντιεμβολιαστικές ομάδες ήταν ήδη οργανωμένες και έτοιμες για εκστρατεία εναντίον της χρήσης μάσκας,της ιχνηλάτησης επαφών, της φυσικής αποστασιοποίησης και άλλων απαραίτητων μέτρων για τον έλεγχο της Πανδημίας.
Και νάμαστε στα δικά μας. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να διακηρρύσει οτι όλα τα έκανε σωστά και έγκαιρα και η αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει αυτή την καραμέλα περί εγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ψαρεύοντας αφελείς ψηφοφόρους από το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Επιτέλους, η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να γίνεται παιχνίδι πολιτικής κόντρας, πέρα από αυστηρά επιστημονικά δεδομένα και επιχειρήματα και βέβαια, πέρα από την πραγματική ανάγνωση των θλιβερών καθημερινών ανακοινώσεων με τους αριθμούς των διασωληνωμένων και θανάτων. Η Κυβέρνηση "έκρυψε" τις Επιστημονικές Επιτροπές και διαχειρίζεται την Πανδημία ωσάν να ήταν μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, που συντελέστηκε και τέλειωσε, ενώ είναι ένα δυναμικό φαινόμενο απειλητικό για τη ζωή, καθημερινά μεταβαλλόμενο.
Οι οικονομικές συνέπειες είναι επιφαινόμενο, αλλά το πρώτιστο δεν είναι η οικονομία, είναι και παραμένει η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Δεν θέλω να υποβαθμίσω ούτε την διάθεση, ούτε τις προθέσεις, ούτε όσα σωστά μέτρα ελήφθησαν. Αλλά, η Κυβέρνηση πάσχει από ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. Δέν προβλέπει, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και για αυτό παίρνει με καθυστέρηση τα μέτρα που χρειάζονται.
Η αξιωματική αντιπολίτευση άς "παίξει σε άλλο γήπεδο" Να σταματήσει να χαϊδεύει τους ανεμβολίαστους, πιπιλίζοντας σε κάθε ευκαιρία την καραμέλα οτι και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν και επομένως γιατί να εμβολιαστούμε. Ναί, είναι αλήθεια. Ένα ποσοστό 15-20% των εμβολιασμένων είναι στίς ΜΕΘ. Ποιοί όμως είναι αυτοί; Είναι, κυρίως, μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, ανοσοκατασταλμένοι ή εμβολιασθέντες που δεν πρόλαβαν την 3η δόση εμβολίου.
Στείλτε το καθαρό και σαφές μήνυμα : Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΆ 80-85% ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ. Άρα σπεύστε οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστείτε και, επιτακτικά, οι εμβολιασμένοι, ιδιαίτερα οι άνω των 60 ετών, να κάνετε την 3η δόση