Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 9:55:01 πμ
etpa
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 22:33

Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύρθηκε από την μύτη τελικά, σε έναν προαναγγελθέντα διάλογο, που της επέβαλλαν ο δικτάτορας Ερντογάν πριν τις αμερικανικές εκλογές και οι Γερμανοί πριν την έναρξη της προεδρίας τους στην ΕΕ, (παρασέρνοντας και τους Αμερικανούς σε στροφή από τις αρχικές τους θέσεις, τηρούν πλέον ίσες αποστάσεις), με την πρακτική της απειλής των κανονιοφόρων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά όπως και στα Ίμια ότι η χώρα δέχεται δεύτερο γκριζάρισμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και έχει «φιλανδοποιηθεί», εφόσον προσκυνά τις επιταγές και επιθυμίες της Άγκυρας.

 

Η παγίδα των Τούρκων καλά στημένη πάνω στην ελληνική ατολμία, μας φέρνει ξανά στη μνήμη μας τις ημέρες των Ιμίων, όπου ο Ελληνισμός υπέστη την πρώτη ψυχολογική ήττα, αποτέλεσμα χρόνων κατευνασμού. Το να ακούμε πολιτικούς, στρατηγούς και λοιπούς να μας λένε ότι από τότε το πάθημα μας έγινε μάθημα, προσωπικά δεν τους πιστεύω. Τίποτα δεν μάθαμε και θα ζήσουμε μια από τα ίδια εθνική ήττα η οποία καλλιεργεί ξανά ένα αίσθημα ηττοπάθειας στον Ελληνισμό, απέναντι στην Τουρκία των 80 εκατομμυρίων. Κυριάκο χάσαμε αν το κατάλαβες. Κράτα τις Ένοπλες δυνάμεις για τις παρελάσεις και για τις αγγαρείες, καλύπτοντας το κενό της ανικανότητας των πολιτικών. Το εθνικόφρονο κοινό σου και εσύ (που θα συναντηθείς και με τον Ζαεφ ) φωνάζατε πριν δυο χρόνια, αδίκως, κάποιους άλλους, προδότες, που δεν ανέχονταν τα τουρκικά F-16 να πετούν μέχρι τη Δοιράνη. Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι καθαυτό προδότες;. Μήπως είναι οι του σιναφιού σου; που σήμερα δέχονται να έχουν κάνει οι Τούρκοι σουρωτήρι την ελληνική επικράτεια, απ’ άκρου σ΄ άκρου και να εξαπολύουν υβριδικές επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή. Το γκριζάρισμα των Ιμίων, για το οποίο ευθύνεται ο Σημίτης, ως έκταση είναι ελάχιστη μπροστα στα χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα που ετοιμάζονται να σου γκριζάρουν διαγράφοντας από τον χάρτη το σύμπλεγμα της Μεγίστης. Και παρ’ όλ’ αυτά τηρείτε όλοι σας  σιγήν ιχθύος.

Ζητάτε την απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων, που μπορούν να επανέλθουν ανά πάσα στιγμή ως προυπόθεση διαλόγου και δεν ζητάτε συγχρόνως την ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που είναι και η ουσία του πράγματος. Οι Τούρκοι θα επανέλθουν και μάλιστα σε χρόνο που ο τυχόν διάλογος θα είναι σε εξέλιξη.

Θα πρέπει να προβληματιστείτε για την απομάκρυνσή του Oruc Reis, για τη μεταφορά 100 τουρκικών αρμάτων και για την επαναφορά προσφύγων στον Έβρο αλλά και για την αποστρατικοποίηση της Χίου που έθεσαν από προχθές με antinavtex. Δεν λέω τίποτε παραπάνω. Ο νοών νοείτω.

Ελπίζω να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση, να ευχαριστήσεις ξανά τους δήθεν «συμμάχους» Γερμανούς που διάλεξες, μετά το γκρίζο αποτέλεσμα που θα μας ανακοινώσεις. Η χώρα γίνεται περίγελως για δεύτερη φορά χάνοντας την αξιοπιστία της και την τρίτη δυστυχώς θα μας πούνε οι «σύμμαχοι» «αφού δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους οι ίδιοι, τι δουλειά έχουμε εμείς;» και με το δίκιο τους.

Κατά τα άλλα σε κάθε εθνική επέτειο που βγαίνουν κάποιοι και μας παραμυθιάζουνε για την ισχύ της χώρας είναι απλά γιατί κάτι πρέπει να πούνε λόγω ημέρας και να τους δείξουν τα ΜΜΕ μήπως μαζέψουν καμμιά ψήφο, επιβεβαιώνοντας συνέχεια την οργασμική τους σχέση με την εξουσία και με την εξέδρα των επισήμων καθώς και  την παντελή πολιτική ανικανότητα τους.

Άρα το παιχνίδι είτε είναι στημένο και δεν μας το λες, είτε ποντάρισες σε λάθος άλογο. Μάλλον για συνεκμετάλλευση πάμε κατά τις επιθυμίες του αθηνοκεντρικού οικονομικού σου κατεστημένου.

Οι Τούρκοι θα σου γκριζάρουν κι άλλα πράγματα. Αφού βρήκαν το κουμπί μας, δεν θα κάνουν πίσω. Με απειλή την ισχύ, θα μας γκριζάρουν ότι αυτοί θα επιθυμούν. Είναι στην ιδιοσυγκρασία τους να παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα και να μπλοφάρουν. Πάντα στην ιστορία τους ερμήνευαν το δίκαιο ως άρπαγες και κατά το συμφέρον τους, όταν καταλάβαιναν ότι έχουν την δύναμη και ποτέ δεν στήριξαν τον αδύναμο. Όπου τον βρήκαν τον τσαλαπάτησαν με γνώμονα την δύναμη. Ή τον έκαναν πιόνι στα παράλογα και παράνομα σχέδιά τους.

Όταν λοιπόν φτάσεις στις πενήντα αποχρώσεις του γκρι να θυμάσαι ότι είμαστε πια καμμένοι, δεν θα υπάρχουμε, και δεν προλάβαμε και να τους κάψουμε, όπως διαλαλούν οι στρατηγοί σου.