Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:44:07 μμ
etpa
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:19

Παναγιώτης Φλωρίδης : Ο Γαλλικός έχει ...κέφια

Συντάκτης:

Κύριε διευθυντά,
Μετά ισχυράς συγκινήσεως ανέγνωσα το αυτοβιογραφικό σημείωμα του συνεργάτου σας αγαπητού Θεόδωρου Παυλίδη (ΠΡΩΙΝΗ 4/7) ‘επί τη 29η επετείω’ της παρασύρσεως του από τον Γαλλικό ποταμό.

Συγκίνησις η οποία μάλλον εδράζεται στο γεγονός της επιβεβαιώσεως του αδυσώπητου ‘λες και ήταν χθες’. Καθότι, για εμάς τους παλαιοτέρους, το γεγονός ήταν δεόντως σοκαριστικό, απασχολώντας την τότε επικαιρότητα δια μακρών.
Όσοι τώρα ‘ξίνισαν’ από την έκφραση του Θόδωρου ‘29η επέτειος’, εκλαμβάνοντάς την ως ναρκισσιστική, προφανώς αγνοούν ότι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του αγαπητού νομικού, είναι ο (σωτήριος) αυτοσαρκασμός. Προτείνω στον Θόδωρο να καθιερώσει την ‘επέτειο’, ώστε κατ’ έτος την 1η Ιουλίου κοντά στους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, να συνεορτάζομε την μυθιστορηματική διάσωση. Άδοντες, μετά οίνου βεβαίως, αντί απολυτικίου, το λαμπρό Τσιτσάνειο ‘Με παράσυρε το ρέμα’. Με προεξάρχοντες του χορού τους δεκάδες ….διασώστες του, που μνημονεύει ο Θόδωρος.
Εις πολλά έτη αγαπητέ Θεόδωρε, για όσο γίνεται περισσοτέρους επετείους. Μόνο να μη βγει κάποιος ‘φορέας’ και αποστείλει κάποιο συγχαρητήρια τηλεγράφημα, όπως το αλήστου μνήμης τηλεγράφημα του Σωματείου Εκδοροσφαγέων Λαρίσσης ‘επί τη διασώσει του Εθνάρχου Γ. Παπαδοπούλου από την απόπειρα του συμμορίτη Αλ. Παναγούλη’.
Διάπυρος προς….
Γαλλικόν ευχέτης
Π. Φλωρίδης