Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 11:33:38 μμ
etpa
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 21:59

Πεδίο άμιλλας στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο

Συντάκτης:
«Κατά τα φαινόμενα, την Τετάρτη 28 Απριλίου θα ανακοινωθεί και το χωροταξικό του ‘’Καλλικράτη’’, δηλαδή πόσοι και ποιοι θα είναι οι δήμοι ανά νομό της χώρας. Ουσιαστικά ο χρόνος για συζήτηση και διατύπωση τελικών προτάσεων πάνω στην κυβερνητική πρόταση από τις τοπικές κοινωνίες και τα δημοτικά συμβούλια έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Η κοινή γνώμη είναι ελάχιστα ενημερωμένη για τις λεπτομέρειες του σχεδίου για το οποίο άλλωστε η κυβέρνηση έχει αποφύγει τις επίσημες ανακοινώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Κιλκίς, «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.

«Είναι φανερό πλέον ότι για τον ‘’Καλλικράτη’’ αποφασίζουν άνθρωποι – αστοί, άσχετοι με την πραγματικότητα της περιφέρειας, δηλαδή της υπαίθρου, των χωριών, κωμοπόλεων, μικρών πόλεων. Αυτό είναι αλαζονικό, προσβλητικό, αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό, εν ολίγοις άδικο. Αντιβαίνει στην κοινωνική δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν για θέματα που τους αφορούν.
Εμείς θεωρούμε και το διακηρύσσουμε σε κάθε ευκαιρία ότι ο νόμος ‘’Καλλικράτης’’ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για την εξυπηρέτηση των σημερινών κοινωνικών αναγκών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος.
Γι’ αυτό λοιπόν οφείλει το αρμόδιο υπουργείο, έστω και τώρα, να προβεί άμεσα στην εφαρμογή σχεδίου ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών της χώρας για το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’ που θα περιλαμβάνει:
I. Ενέργειες πληροφόρησης: Αποκλειστική ιστοσελίδα για το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’. Ενημερωτικό δελτίο. Ηλεκτρονικό υλικό, CD. Εκδόσεις έντυπου υλικού ενημέρωσης (δημοσιεύσεις, φυλλάδια, αφίσες).
II. Ενέργειες δημοσιότητας: Τύπος, τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας. Διαφημιστικές καταχωρήσεις. Ένθετα.
Ραδιόφωνο: Μετάδοση ραδιοφωνικών μηνυμάτων. Εκπομπές διαλόγου.
Τηλεόραση: Μετάδοση τηλεοπτικών μηνυμάτων. Ενημερωτικά video.
Προφανώς για όλα τα παραπάνω χρειάζονται δαπάνες τις οποίες οφείλει να προβλέψει το αρμόδιο υπουργείο. Θα ήταν αφελές να συνδυασθούν οι δαπάνες με την οικονομική κρίση για ένα θέμα που θα σηματοδοτήσει την παρούσα και την επόμενη γενιά Ελλήνων.
Τι κάνουμε εμείς ως «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ».
Ο δημοτικός μας συνδυασμός Κιλκίς είναι ενεργοποιημένος χρόνια τώρα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση που αποτελεί λαϊκή απαίτηση. Ειδικότερα τους τέσσερις τελευταίους μήνες αναλύει και παίρνει θέσεις στα προταθέντα σχέδια προγράμματος ‘’Καλλικράτη’’ στο σκέλος που αφορά τους νέους δήμους.
Ενημερώνουμε συνεχώς και δίνουμε τη δικές μας απόψεις που έχουν επίκεντρο τον τόπο και τους ανθρώπους του στο: Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Ολομέλεια του συνδυασμού μας «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ». ΤΕΔΚ. ΚΕΔΚΕ. Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Φορείς και μεμονωμένους πολίτες.
Πολύ σύντομα και με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης εμείς ως «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ» θα προβούμε στις παρακάτω ενέργειες ενημέρωσης:
Στην ιστοσελίδα μας θα προβάλλουμε τις απόψεις και προτάσεις μας για τον ‘’Καλλικράτη’’ σε ειδικό Forum, όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα διαλόγου με τους συντοπίτες μας. Σε έκδοση φυλλαδίου και εντύπου σχετικά με τον ‘’Καλλικράτη’’ γενικά και εξειδικευμένα για την περιοχή μας.
Το express της διοικητικής μεταρρύθμισης ξεκίνησε. Είμαστε χρόνια επιβάτες του και φιλοδοξούμε να καταλάβουμε τη θέση του μηχανοδηγού.
Ο ‘’Καλλικράτης’’ είναι πρόκληση, ευκαιρία για δράση προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων».