Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:21:47 μμ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 21:27

Σάκης Μιχαηλίδης: Εκλογές στο Δήμο Κιλκίς. Στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος Κιλκίς σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει μειωθεί κατά 12,5% την τελευταία 10ετία. Παράλληλα συρρικνώθηκε και το βιοτικό επίπεδο όσων παραμένουν στον τόπο τους.

Εν τούτοις αυτοί που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο αυτήν την 10ετία, δεν παρουσίασαν κανένα έργο πνοής, καμία δράση, καμία παρέμβαση και καμία πίεση προς την κεντρική εξουσία ώστε να σταματήσει η φυγή των δημοτών και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Αυτό που παρατηρώ την τελευταία τουλάχιστον τετραετία είναι οι συμμετοχές σε γιορτές και πανηγύρια και τα εγκαίνια παιδικών χαρών – καλές και χρήσιμες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας – που από μόνες τους δεν φέρνουν το κόσμο πίσω.

Αυτό που χρειάζεται ο δημότης είναι θέσεις εργασίας, στήριξη της αγροτικής οικονομίας και χαμηλό κόστος διαβίωσης.

Αντίθετα οι δημοτικές αρχές με τις φορομπηχτικές πολιτικές τους, αυξάνουν τα ταμιακά αποθέματα του Δήμου, ενισχύοντας έτσι την ρευστότητα των συστημικών τραπεζών με εξευτελιστικά επιτόκια, όταν ο πληθωρισμός και το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών καλπάζουν καθημερινά.

Θα μπορούσαν τουλάχιστον, αφού είναι ανίκανοι να παράξουν έργο, να μειώσουν τα δημοτικά τέλη.

Οχυρωμένοι πίσω από ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και δεσμευμένοι από την κομματική τους ταυτότητα, θεωρώ ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική τους ανέλιξη και όχι ο δημότης και τα προβλήματά του.

Και το παράδοξο είναι ότι ζητούν την επανεκλογή τους και ο νυν Δήμαρχος και ο έτερος διεκδικητής, ο οποίος διοίκησε τον Δήμο από θέση ευθύνης, την προηγούμενη τετραετία.

Φίλες και φίλοι,

Οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να διεκδικήσουν:

  • Πόρους για την καταπολέμηση της ανεργίας και όχι βέβαια για τα γνωστά δουλεμπορικά προγράμματα της ΔΥΠΑ για τους Δήμους, καθώς και μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
  • Βελτίωση, αύξηση και στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
  • Αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.
  • Στήριξη του πολιτισμού και της τέχνης.

Είναι οι δυνάμεις και οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν στην εμπορευματοποίηση της γης και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας, είναι οι δυνάμεις και οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Ο Δημότης χρειάζεται Δήμαρχο και Συμβούλους που θα είναι δίπλα του σε κάθε περίσταση (πλειστηριασμοί, διεκδικήσεις κλπ) και όχι ανθρώπους που πρωτίστως θα στηρίζουν τις κομματικές τους επιλογές.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είτε είναι στη δημοτική αρχή, είτε είναι στην αντιπολίτευση, είναι οι μόνοι δοκιμασμένοι που στέκονται σταθερά και αγωνιστικά δίπλα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Γι’ αυτό στηρίζω, ψηφίζω ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος,

Πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Δήμου Κιλκίς