Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 3:59:55 μμ
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 23:46

Τα συγκλονιστικά λόγια του Γάλλου Αστροναύτη Τόμα Πέσκε από το διάστημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, Πρώην Λυκειάρχης.

Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ αποφάσισε να ταξιδεύσει στο διάστημα για δεύτερη φορά, την 17η Νοεμβρίου του 2016 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον 155, μαζί με τους συναδέλφους του Όλεγκ Νοβίτσκι (Ρώσος) και την Πέγκυ Γουϊτσον (Αμερικανίδα).

 

Οι εν λόγω αστροναύτες έμειναν στον 155 έξι μήνες και κάτι. Τελικά την 2α Ιουνίου 2017, ημέρα Παρασκευή, ο Πεσκέ και ο Νοβίτσκι άρχισαν την πορεία της επιστροφής. Η Αμερικανίδα Πέγκυ Γουϊτσον παρέμεινε για ακόμη τρεις μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 155. Το ταξίδι της επιστροφής διάρκεσε 3 ώρες και 30 πρώτα λεπτά. Η προσγείωση έγινε στις πεδιάδες του Καζακστάν με το διαστημόπλοιο Soyug.

 

Η επιστροφή και η προσγείωση του Τ. Πεσκέ
Η επιστροφή του Soyug στη γη κανονίσθηκε για την 2-6-2917 ημέρα Παρασκευή με το εξής πρόγραμμα, όπως μας πληροφορεί η Εύη Τσιριγωτάκη: ώρα 9.00 έναρξη και κλείσιμο του διαστημόπλοιο Soyug, ώρα 12.47 αποσύνδεση του Soyug από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 155, ώρα 15,16 φρενάρισμα για 4 λεπτά του Soyug και είσοδος του στην ατμόσφαιρα της γης. Ώρα 16.9 προσγείωση στο Καζακτσάν ως εξής: Δεκαπέντε λεπτά προ της προσγειώσεως άνοιξαν τα πρώτα αλεξίπτωτα του Soyug με 10 χιλιόμετρα ύψος πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, με μείωση της ταχύτητας πτώσεως από 8000 χιλιόμετρα την ώρα στα 285 την ώρα και μετά ξεκίνησε η περαιτέρω μείωση της ταχύτητας, ώσπου επιτεύχθηκε η κατάλληλη για την προσγείωση. Η προσγείωση αυτή έγινε ορατή από το κανάλι της Τουλούζης Cite de l’ Espace, ώρα 13.15 - 14.000 και 15.30 – 18.00 ώρα Ελλάδος. Συμπτωματικά εκείνη την χρονική περίοδο γινόταν στη Γλασκώβη της Σκωτίας μια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα της γης.

 

Η συγκλονιστική άποψη του Τ. Πεσκέ για το κλίμα της γης
Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ κρούει στον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα από τα φινιστρίνια του ISS είδε πολλά και σχημάτισε μια συγκλονιστική άποψη για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας. Είπε μάλιστα τα εξής «όταν κάνεις ένα βήμα πίσω και βλέπεις τη γη στο σύνολό της, καταλαβαίνεις ξαφνικά ότι ζούμε σε μια όαση μέσα στο σύμπαν. Γύρω μας, δεν υπάρχει τίποτα. Καμιά ζωή, μαυρίλα, κενό, απολύτως τίποτα – εκτός από αυτή τη γαλάζια σφαίρα με όλα όσα χρειαζόμαστε, για να διατηρήσουμε την ανθρώπινη ζωή και τη ζωή γενικότερα η οποία είναι απολύτως εύθραυστη». Ο Πεσκέ πέραν αυτών, κρούει και το καμπανάκι του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι είναι πλέον ορατές και από το διάστημα οι συνέπειες των ολέθριων για το περιβάλλον και τη ζωή παρεμβάσεων του ανθρώπου: η ρύπανση των ποταμών και των θαλασσών, η υποχώρηση των παγετώνων, οι οποίοι συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο, η αισθητή αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή κ.ο.κ.
Σημείωση του γράφοντος: Ω ταλαίπωρε και δυστυχισμένε άνθρωπε! Από τότε, που απώθησες και έβγαλες από την καρδιά σου το Θεό (τον πατέρα σου) μπήκε μέσα αυθαίρετα ο διάβολος, ο χειρότερος εχθρός και σε τρελαίνει, σε δαιμονίζει και σε βάζει να καταστρέψεις το σπίτι του (τη γη) και τη ζωή σου! Του έδωσες την ευκαιρία να δαιμονίσει ολόκληρη την κοινωνία. Το φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα, που γίνονται στις ημέρες μας και η ποικίλη φρενοβλάβια των ανθρώπων πιστοποιούν το φρικτό γεγονός του κοινωνικού δαιμονισμού. Λοιπόν, μετάνοια απ’ όλους μας και επιστροφή στον πατέρα, σαν τον άσωτο υιό!

 

Τι ακριβώς είδε ο Τομά Πεσκέ από το διάστημα
Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ σε συνέντευξη του στο CNN είπε συν τοις άλλοις και τα εξής: «Ολόκληρες περιοχές της γης φλέγονται. Καταιγίδες φέρνουν την καταστροφή με το πέρασμά τους».
Ο εν λόγω αστροναύτης χρησιμοποίησε μια βιντεοκλήση από το διάστημα για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, τότε διαπραγματευτές κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ακτιβιστές άρχισαν να συναντώνται στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκέ κατά τη διάρκεια της κλήσης: «Βλέπουμε τη ρύπανση των ποταμιών, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό, που πραγματικά με συγκλόνισε, είπε ο Πεσκέ, σ’ αυτήν την αποστολή ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ή κλιματικά φαινόμενα. Είδαμε (μαζί με τους δύο άλλους συντρόφους) ολόκληρες περιοχές να καίγονται (από το διαστημικό σταθμό) στον Καναδά, στην Καλιφόρνια καλυμμένη από ένα σύννεφο καπνού και φλόγες με γυμνό μάτι, ορατές από 400 χιλιόμετρα από το διάστημα. Είναι ένα σοκ το πόσο εύθραυστη είναι η γη» συνέχισε ο Πεσκέ και πρόσθεσε: «Είναι μια εμπειρία να δούμε πόσο απομονωμένοι είμαστε ως όαση, με περιορισμένους πόρους». Και κατέληξε: «Χρόνο με το χρόνο, γνωρίζοντας επίσης ότι καταρρίπτουμε το ρεκόρ για τις πυρκαγιές, τις καταιγίδες, αλλά και τις πλημμύρες. Και αυτό είναι πολύ ορατό. Είδα, είπε ο Πεσκέ, πολύ καθαρά τη διαφορά σε σύγκριση με την αποστολή μου πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια». Ο πρόεδρος Μακρόν είπε τότε ότι στόχος για τους συνομιλητές για το κλίμα στη Σκωτία, πρέπει να είναι η επιτάχυνση της αντίδρασης της ανθρωπότητας. Και κατέληξε ο Γάλλος ηγέτης: «Υπάρχει ακόμη τεράστια δουλειά μπροστά μας και νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε».

 

Η αδιάκοπη συνέχεια του καταστροφικού έργου
Παρ’ όλες τις επίσημες και βαρυσήμαντες δηλώσεις του Τομά Πεσκέ και άλλων προσωπικοτήτων επί σειρά ετών ο άφρων και αποστάτης άνθρωπος συνεχίζει με αμείωτη μανία να καταστρέφει το «σπίτι» του, το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη γη. Η αδιαφορία των πολλών και η δαιμονική απληστία ολίγων που καταστρέφουν τα τροπικά δάση του Αμαζονίου με την παράνομη υλοτομία και με τις στημένες πυρκαγιές για την αύξηση καλλιεργήσιμης έκτασης, το έγκλημα κατά της ζωής προχωρεί αμείωτο. Ειδικά η περίπτωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου πρέπει να μας απασχολεί όλους, έστω και αν βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του πλανήτη μας. Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας της γης για το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Είναι πλούσιο σε βιοποικιλότητα και φυσικούς πόρους, έχει τεράστια έκταση, που καταλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικών χιλιομέτρων της Νοτίου Αμερικής και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τους ντόπιους και τις κοινότητες των αυτόχθονων, αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία όλου του πλανήτη. Το θέμα με το εν λόγω δάσος είναι πολύ μεγάλο και χρήζει ξεχωριστού άρθρου. Ο καλός Θεός μας έβαλε σ’ αυτό το πανέμορφο «σπίτι», που λέγεται γη, για να απολαμβάνουμε ειρηνικά και δίκαια τα αγαθά του. Ας παύσουμε να το καταστρέφουμε. Αυτό που συντελείται σήμερα από μας τους «τρελούς» του διαβόλου τους αχάριστους ανθρώπους, είναι ύβρις προς το Θεό και η ύβρις τιμωρείται άμεσα. Ας προσέξουμε και την αγωνιώδη κραυγή του αστροναύτη Τομά Πεσκέ από το διάστημα και ας συνετισθούμε προτού να είναι πολύ αργά. Καλή μας φώτιση!