Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 2:05:11 μμ
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:36

Χρήστος Ανδρεανίδης : Κοπεγχάγη 7-18 Δεκεμβρίου

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αρχίζει η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ελπίζουμε κατά το κλείσιμό της στις 18 Δεκεμβρίου να ανακοινωθεί η παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα διαδεχθεί το πρωτόκολλο του Κιότο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πίεση για συνολική συμφωνία για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε επικίνδυνα επίπεδα. Πρότεινε οδηγό για την ενίσχυση της διεθνούς χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τα τελευταία χρόνια η Ε.Ε. πρωτοπορεί σε προτάσεις και ελπίζουμε να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες προηγμένες χώρες να συγκλίνουν σε ζωηρές μειώσεις των εκπομπών CO2 τα επόμενα χρόνια.
Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για να μετριαστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οι ηγέτες των χωρών αναγκαίο είναι να μη υποκύψουν σε πιέσεις αυτών που εγκληματούν επί του πλανήτη με προσχήματα των υψηλών εξόδων, κέρδους, θέσεων εργασίας και της οικονομικής κρίσης.
Αναγκαίο είναι οι ηγέτες να επιδείξουν σοβαρότητα και να προχωρήσουν σε συμφωνία. Αργότερα όλες οι χώρες πρέπει να παρακολουθήσουν στόχους και συγκεκριμένες ενέργειες στην πορεία της ανθρωπότητας για την σωτηρία του πλανήτη.
Ελπίζουμε να δούμε γραμμένα στην παγκόσμια απόφαση υψηλά ποσοστά μείωσης εκπομπών CO2.
Ελπίζουμε να δούμε γραμμένα στην παγκόσμια απόφαση δρομολόγηση της κατάργησης του λιγνίτη ως καυσίμου και πλέον του 40% υπευθύνου για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ελπίζουμε να αντιστραφεί η πορεία προς την καταστροφή του πλανήτη.
Καλή επιτυχία.