Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 7:22:32 μμ
etpa
Κυριακή, 03 Μαϊος 2009 07:30

Χρήστος Ανδρεανίδης : Πράσινη Χρηματοδότηση

Συντάκτης:

Ακούμε για διάσωση θέσεων εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες Αμερικής και Ευρώπης αλλά δεν ακούμε για καμία δέσμευση για διάσωση του πλανήτη από τους ρύπους αυτών που θα λάβουν τις τονωτικές ενέσεις των δισεκατομμυρίων ευρώ και δολαρίων. Με ικανοποίηση διάβασα στο τέλος της ανακοίνωσης της οικοδεσπότου της οικονομικής συνόδου του Βερολίνου ότι η συλλογική προσπάθεια οικονομικής αναθέρμανσης αρχικά και ανάπτυξης μεταγενέστερα στις δεκάξι χώρες της Ευρωζώνης δεν πρέπει να εκληφθεί από μερικούς εταίρους ως προσπάθεια να παραμεριστούν ή να καταργηθούν οι φιλικές με την οικολογία οικονομικές πολιτικές.
Αρκεί να μη ξεχάσουν οι κατάκοποι από τα φλας και τον συρφετό των ακολουθιών ηγέτες αυτήν την παράγραφο ως τελευταία όταν θα καταλήξουν σε συμπεράσματα ή αποφάσεις. Δεν πρέπει να ξεχνούν  ότι η συμμετοχή σε κρίσιμες συνόδους δεν προσφέρεται για εσωτερική των χωρών κατανάλωση ανεβάσματος των ποσοστών δημοτικότητας και χρήση για προεκλογικού χαρακτήρα εικόνα.
Στην πορεία υλοποίησης αποφάσεων δεν πρέπει να ξεχνούν οι εμπλεκόμενοι ποτέ την φράση της περί φιλικών με την οικολογία οικονομικών πολιτικών της Μέρκελ.
Ιδιαίτερη επαγρύπνηση, έλεγχος συγκεκριμένων πράσινων ενεργειών πριν από την τμηματική απαραιτήτως είσπραξη των πακέτων γιατί οι κινούντες την ρυπογόνο και πλούσια σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα βιομηχανία ούτε καίγονται και δεν έχουν ούτε τελευταία προτεραιότητα τις σχετικές υποχρεώσεις τους προς τους παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς οικολογικούς κανόνες.
Ασύγχρονη πρέπει νάνε η κατάρρευση του υπαρκτού καπιταλισμού με την κατάρρευση του πλανήτη. Η ανθρωπότητα πάσχει στην τελική εφαρμογή για αυτό δεν αναστρέφεται η πορεία καταστροφής.
Τα κείμενα που θα υπογράψουν αυτοί που θα εισπράξουν τα χρήματα πρέπει να έχουν στα πρώτα άρθρα τις συγκεκριμένες οικολογικές ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σε παράλληλη πορεία με το χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης.
Αυτοί που θα υπογράψουν ας παραμερίσουν απειλές και εκβιασμούς επειδή διαθέτουν το μεγάλο όπλο της μείωσης των θέσεων εργασίας. Αφλογιστία πρέπει να πάθει το όπλο που λέγεται μπαμπούλας της ανεργίας που προκαλεί τρόμο σε λαούς και ηγέτες.
Είθε να δουν τις οικολογικές προσπάθειες από το μάτι της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ας περιορίσουν στο ελάχιστο τα κέρδη τους. Είθε να έχουν στο μυαλό τους ότι μόνο «αν υπάρχει η γη θα υπάρχουν άνθρωποι και εργασία», ας λείπουν τα κέρδη.
Δεν ξεχνώ όμως ότι τα ευχολόγια δεν είναι αποδοτικά όσο οι δεσμεύσεις, οι έλεγχοι αλλά κυρίως το αποτέλεσμα. Δεν ξεχνώ ότι πάντα βρίσκουν τον κατάλληλο χρόνο να εφαρμόσουν εχθρικές προς το περιβάλλον πολιτικές οι διαθέτοντες φονικά της εργασίας όπλα.
Οι άνθρωποι φθάνουμε τελικά σε ύστατες προσπάθειες αποτροπής οικολογικών εγκλημάτων όπως η δια λαϊκών αντιδράσεων, δενδροφύτευσης και απόδοσης στον Δήμο της έκτασης με την καθοδήγηση της Greenpeace απετράπη η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Αλιβέρι με καύσιμο λιθάνθρακα.
Πράσινες και οικολογικά δεσμευτικές οι χρηματοδοτήσεις σε πρώτη και παράλληλη με την εργασία γραμμή στα συμβόλαια είσπραξης των πακέτων.