Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 5:03:41 μμ
etpa
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:29

Χρήστος Ανδρεανίδης : Vatopedi beach

Συντάκτης:
Ενδιαφέρουσα πάντα μου ήταν η επί χαρτών γεωγραφική αναπαράσταση αυτών που συμβαίνουν στην επικαιρότητα. Εντυπωσιακή μου είναι η γεωγραφική αναζήτηση περιοχών στην υδρόγειο σφαίρα μέσω του Google. Φαίνονται οι χρήσεις γης, υψόμετρα, αποστάσεις, γεωγραφικό μήκος και πλάτος, όλα τα χαρακτηριστικά των πόλεων και των οικισμών. Δεν φαίνεται όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς παρά μόνον σπάνια προδίδεται από τοπωνύμια.
Στην τελευταία μου αναζήτηση περιοχών που ακούσαμε ότι από παλιά σκανδαλωδώς μοναστηριοποιήθηκαν βρέθηκα στις παραλίες της Μεταμόρφωσης. Σε παραλιακή απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου δυτικά του οικισμού βρήκα τον τίτλο αυτού του κειμένου.
Κατάλληλη θάλασσα να κολυμπήσουν όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου μαζί με τον Εφραίμ και τον «αόρατο» συντονιστή των υπουργών που αν και νιαουρίζει στα κεραμίδια μάταια αναζητούν αλλά δεν κατονομάζουν. Αυτό ερμηνεύεται ότι μερικοί είναι υπεράνω πάσης υποψίας.
Με το σκάνδαλο άνοιξαν και τα δικά μας μάτια και μάθαμε για τις εκτάσεις στην Βιστονίδα που δεν βρήκα στην αναζήτησή μου και στην Χαλκιδική που κατέχει η μονή. Μάθαμε για εκτιμήσεις αξιών των ακινήτων σε οριακά χαμηλές τιμές. Μάθαμε για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων. Μάθαμε από τον Εφραίμ ότι ήθελαν συντήρηση τα κτίρια της μονής.
Για την επίσκεψη-ομιλία του Εφραίμ παλαιότερα στο Κιλκίς έμαθα από τις εφημερίδες της επόμενης εβδομάδας και στεναχωρήθηκα που δεν γνώριζα για να ακούσω τον κατονομαζόμενο «άγιο». Τότε ήταν η περίοδος της ολοκλήρωσης των επαφών του για να πετύχει το ειδεχθές οικονομικό έγκλημα με τον χορό των εκατομμυρίων.
Η συντήρηση των μοναστηριών μπορεί να γίνει με Ευρωπαϊκή ή Εθνική χρηματοδότηση ή και βοήθεια από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Δεν χρειάζονται κατοχή ή διεκδικήσεις γης. Δεν χρειάζεται να σκαρφίζονται σκανδαλώδεις δόλιους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.
Το Βατοπαίδι χριστιανικό θα ήταν αδαπάνως να παραχωρούσε την Βιστονίδα  στο κράτος για να το χορηγήσει σε ακτήμονες αγρότες της Θράκης.
Το Βατοπαίδι χριστιανικό θα ήταν να μη διεκδικούσε αποχαρακτηρισμό και παραχώρηση δάσους στην Χαλκιδική.
Το Βατοπαίδι χριστιανικό θα ήταν να παραιτηθεί από διεκδίκηση της γης των προσφύγων της Μεταμόρφωσης.
Το Βατοπαίδι τι τα θέλει τα Ολυμπιακά ακίνητα.
Το Βατοπαίδι αν έκανε ή δεν έκανε τα παραπάνω θα μάζευε από τον λαό μας πολλαπλά περισσότερα από τα σαράντα ένα εκατομμύρια.
Το Βατοπαίδι προσπάθησε να αφανίσει την υπερηφάνεια μας που η Αγία χερσόνησος του Όρους Άθω βρίσκεται στην χώρα μας.
Στο Vatopedi beach αν δεν πάτε να κολυμπήσετε χωρίς να πνιγείτε θεάρεστα σβήστε το από το Google να μη το βλέπουμε και σκανδαλιζόμαστε.