Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:35:13 μμ
etpa
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 21:07

Αλίρης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το «Δήμο Γουμένισσας»

Συντάκτης:

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια για την επανασύσταση του Δήμου Γουμένισσας πιθανά να έχει μπει στην τελική της φάση, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών προθέσεων για αλλαγές –θεσμικές και χωροταξικές- στον «Καλλικράτη».


Η Συντονιστική Επιτροπή για την δημιουργία του δήμου Γουμένισσας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη, ενώ συναντήσεις έχουν γίνει και με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά και άλλους θεσμικούς φορείς.
Στη συνάντηση με τον κ. Παραστατίδη συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, Στέλιος Παπαπαναγιώτου, πρώην δήμαρχος Γουμένισσας, Γιάννης Αλίρης, πρώην αντιδήμαρχος, Χρήστος Σαμαράς και Απόστολος Τσερκετζίδης. Η πρόταση της Επιτροπής για δημιουργία νέου δήμου, συμπεριλαμβάνοντας τη Δ.Ε. Ευρωπού, τα Λιβάδια και τα χωριά της Δ.Ε. Αξιούπολης -που βρίσκονται στον οδικό άξονα προς τη Γουμένισσα-  συναντά καλό κλίμα και στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και τους βουλευτές του νομού.
Απευθυνθήκαμε στο μέλος της Επιτροπής Γιάννη Αλίρη ο οποίος επισήμανε πως «οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» είναι επιβεβλημένες μετά και την εμπειρία των τελευταίων χρόνων. Το έκτρωμα με τη δημιουργία δυο δήμων στο νομό Κιλκίς δεν περιποιεί τιμή για κανέναν και πολύ περισσότερο σ’ αυτούς που το επεδίωξαν».
Ο κ. Αλίρης χαρακτήρισε «ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σενάριο» την πρόταση για τη δημιουργία του δήμου, με τον πρώην δήμο Ευρωπού και την κοινότητα Λιβαδίων. «Και όταν μια ιδέα ωριμάσει, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την υλοποίησή της», τόνισε.
Ταυτόχρονα, επισήμανε πως ως δημοτικός σύμβουλος Παιονίας συμμετέχει και στηρίζει ενεργά το έργο της δημοτικής αρχής, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπορεί παρά να μην ακούει και να μην εκφράζει και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Κι αυτά τα δυο δεν έρχονται σήμερα σε σύγκρουση και αντιπαράθεση.
«Συνεχίζουμε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ο διάλογος για τον «Καλλικράτη» και είχαμε την πλήρη στήριξη όλων των θεσμικών παραγόντων του νομού και της ευρύτερης περιοχής της Γουμένισσας. Θυμίζω, πως στη μεγάλη συγκέντρωση που είχαμε πραγματοποιήσει τότε στην πλατεία της Γουμένισσας, είχαμε τη στήριξη όλων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων. Αυτήν την προσπάθεια συνεχίζουμε με συνέπεια. Και το κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, γιατί μας ενδιαφέρει η ουσία. Και δεν το κάνουμε σε αντιπαράθεση με το Πολύκαστρο, γιατί πιστεύουμε πως η δημιουργία του δήμου Γουμένισσας θα ωφελήσει και το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη γιατί θα έχουμε μικρότερους και αποτελεσματικότερους δήμους, πιο κοντά στις μικρές κοινωνίες και στους δημότες μας».