Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 2:01:33 μμ
etpa
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 13:20

Ανδρέας Βεργίδης: Προτεραιότητά μας η αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Κιλκίς

Συντάκτης:

Έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας εκτελεστική σύμβαση στο πλαίσιο της συμφωνίας-πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνηση φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της ΥΤΕΠΕΚ ετών 2018 – 2019.

 

«Συνεχίζουμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και πυξίδα μας τον άνθρωπο. Η αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της Περιφερειακής Ενότητας παραμένει προτεραιότητά μας»  υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς Νικόλαου Γρηγοριάδη και στελεχών της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση, η η ανάδοχος εταιρία αναλαμβάνει την α) τοπογραφική, β) υδραυλική και γ) περιβαλλοντική μελέτη διευθέτησης υδατορέματος στον οικισμό Ακροποταμιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται προς τα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 12 χλμ. ΝΑ. της πόλης του Κιλκίς και 48 χλμ. Β.-ΒΑ. της Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης αποφασίστηκε, καθώς υπάρχει αδυναμία παροχέτευσης της ροής παραποτάμου του Γαλλικού κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του οδοστρώματος και την αδυναμία διέλευσης των οχημάτων. Αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της μελέτης να

δημοπρατηθεί έργο η κατασκευή του οποίου θα λύσει τα χρόνια προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τη δαπάνη αξίας 58.000,00€ ευρώ από το Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων.