Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 6:58:57 πμ
etpa
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 20:48

Ανεξάρτητος και ο Αθ. Γραμματικόπουλος. Δεύτερo με διαφορά το Κίνημα Αδεσμεύτων στο Δημ. Συμβούλιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένα ακόμα βήμα στην πλήρη διάλυση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας (“Δήμος Αξιών”) του κ. Παύλου Τονικίδη επέφερε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο προσφάτως ορκισθείς σύμβουλος Αθανάσιος Γραμματικόπουλος.

 

Την σχετική ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αρχή της συνεδρίασης του σώματος -δια της μεθόδου της τηλεδιάσκεψης- ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παύλος Θωμαΐδης.

Στη σχετική επιστολή του ο κ. Γραμματικόπουλος  επικαλείται προσωπικούς λόγους που τον ώθησαν στην ανεξαρτητοποίησή του κι όταν του δόθηκε ο λόγος περιορίστηκε να εκφράσει ευχές χωρίς να επεξηγήσει περισσότερο τα αίτια της απόφασής του.

Η διάλυση της παράταξης Τονικίδη όμως καταφαίνεται κι από ένα ακόμα σοβαρό γεγονός.

Ο κ. Γραμματικόπουλος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο, γιατρό Γεώργιο Καϊσίδη. Ωστόσο πρώτος επιλαχών σύμβουλος ήταν στη σειρά ο κ. Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος όταν κλήθηκε να ορκιστεί αποποιήθηκε τη θέση και η απόφασή του αυτή αντικατοπτρίζει το κλίμα διάλυσης που επικρατεί στην παράταξη. «Λόγοι ηθικής τάξης δεν μου επέτρεψαν να δεχθώ να συμμετάσχω, δεν μ’ εκφράζει η σημερινή εικόνα της παράταξης», δήλωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Εξ άλλου ποίαν άλλη χρείαν μαρτύρων έχωμεν; Από τους 12 αρχικούς εκλεγμένους συμβούλους έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί –παραιτηθεί οι κ. Κώστας Παπακώστας, Λάζαρος Παζαρτζικλής, Γεώργιος Μπουδούρης, Γεώργιος Καϊσίδης, Νίκος Στανημερόπουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Θεόδωρος Βαφειάδης, Νίκος Γιαρήμαγας.

Παραμένουν δηλαδή στην παράταξη οι κ. Παύλος Τονικίδης, Θέμης Ανθρακίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Κώστας Ζώτος και Βασίλης Καραμπίδης. Με τον τελευταίο ωστόσο να έχει οριστεί από τη διοίκηση και τον δήμαρχο Δ. Κυριακίδη στη μείζονος σημασίας επιτελική θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Το Κίνημα των …Αδεσμεύτων πλέον αποτελεί μακράν τη δεύτερη σε πληθυσμό ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Κι ακόμα δεν «χτύπησε» ταβάνι.