Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 12:22:57 πμ
etpa
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 12:35

Αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Πέτρο δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Για την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού του παλιού αντιπλημμυρικού έργου του Αγίου Πέτρου ενημερώθηκε η δημοτική αρχή Παιονίας από τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Νίκο Γρηγοριάδη.

 

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, ότι παράλληλα με το έργο αυτό τρέχει η δημοπράτηση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του Αγίου Πέτρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έργο  για το  οποίο ο δήμος Παιονίας ανέλαβε την υποχρέωση της  μελέτης  την οποία και παρέδωσε στις υπηρεσίες της περιφέρειας  πριν από δυόμιση μήνες.

Γνωρίζοντας τις πολλές καταστροφές που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το χωριό από πλημμύρες, την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα  του έργου, θέλουμε να επαινέσουμε δημόσια για την άμεση προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών δημοπράτησης   την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και τον πολιτικό προϊστάμενο αυτής , Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το έργο   είχε ενταχθεί στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά για να προχωρήσει απαιτείτο μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Τον Ιανουάριο του 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος  για την εξαίρεση του έργου  από την υποχρέωση περιβαλλοντικής  αδειοδότησης, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο κ. Βεργίδης  γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου και διαπιστώνοντας ότι το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη  έχει τελματώσει στην γραφειοκρατία του Υπουργείου, ζήτησαν την παρέμβαση του  Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά προς τον συνάδελφο του Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να εγκρίνει την εξαίρεση».

Εκτός του  δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη στην ενημέρωση παραβρέθηκε και  ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού, Ηλίας Αριζάνης.