Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 7:58:04 πμ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 13:13

Απάντηση Απ. Τζιτζικώστα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου του Κιλκίς (σ.σ.: που είχε να κάνει με ανοιχτή επιστολή της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση – απάντηση:

 

«Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, προκειμένου να το κατανοήσουν και οι πλέον κακόπιστοι ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή στην επιλογή των χώρων εγκατάστασης δομών μεταναστών και προσφύγων, ούτε οποιαδήποτε αρμοδιότητα σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Έχω ήδη δηλώσει και είναι πάγια θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς φιλοξενεί εδώ και καιρό υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση ο αριθμός των φιλοξενουμένων να αυξηθεί, αλλά αντίθετα να προχωρήσουν άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μειωθεί. Το ίδιο θα επαναλάβω και στον Πρωθυπουργό, στην επικείμενη συνάντησή μας την ερχόμενη Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν γι’ ακόμη μια φορά ότι η θέση αυτή είναι ρητή και είναι η μόνη θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οποιαδήποτε άλλη θέση, άποψη ή πρωτοβουλία δεν εκφράζει την Περιφέρεια, ούτε εμένα προσωπικά».