Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 6:41:35 πμ
etpa
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:35

Απάντηση Βαγγέλη Νίτση σε Γκουντενούδη-Αλίρη για τα ειδικά σχολεία Παιονίας

Συντάκτης:

Σχετικά με την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη και Ιωάννη Αλίρη, για την λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στο Δήμο μας:

 

Κύριε  Γκουντενούδη κυρ Γιάννη  Αλίρη,

Αν και νέος στον χώρο σας δεν μου περνάει από το μυαλό ότι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αποκτούν βαρύτητα ανάλογα με την σειρά που εξετάζονται. Κάθε θέμα πρέπει να εξετάζεται με τη δέουσα βαρύτητα και σοβαρότητα σε όποια αριθμητική σειρά  (1ο, 10ο,20ο ) και αν βρίσκεται. Δεν φανταζόμουν επίσης, τόσο «έμπειροι πολιτικοί» να πέσετε σε τέτοιο ατόπημα, εκτός κι αν το έχετε συνηθίσει.

Επιπλέον, δεν φανταζόμουν σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια σας να υποβαθμίσετε το θέμα, κρύβοντας την πολιτική σας ανεπάρκεια να ρίχνετε μομφή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι είπε: πέρασε η ώρα και το θέμα πέρασε κατά τα λεγόμενα σας στα «ψιλά» κάτι το οποίο είναι παντελώς ψευδές, όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση.

Εμείς σας είπαμε, ότι το θέμα είναι ευαίσθητο και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή σκύψαμε πάνω στην σημαντικότητα και στην σοβαρότητα του θέματος, προκειμένου να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση, πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς ‘’Κέντρο Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ’’ και ‘’Συντονιστή Ειδικής Αγωγής Ν. Κιλκίς’’ και όχι με Προέδρους και Αντιδημάρχους.

Για να λέμε και τα γεγονότα όπως έχουν, όντως το 2016 η διοίκηση σας έλαβε έγκριση ίδρυσης του Ειδικού Σχολείου Γουμένισσας, αλλά έως και την λήξη της θητείας σας δεν κάνατε απολύτως τίποτα για αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα. Το μόνο που κάνατε να το αφήσετε στα χαρτιά.

Αναφέρατε πως απευθυνθήκατε σε ειδικούς, που ευτυχώς δεν τους κατονομάσετε, γιατί θα τους είχατε εκθέσει ανεπανόρθωτα, λέγοντας σας πως το Ειδικό Σχολείο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε γραφεία.

Είναι δυνατόν;

Όταν ένα Ειδικό Σχολείο απαιτεί άνετους χώρους για την κίνηση αμαξιδίων, απαιτεί εσωτερικό χώρο για ώρες διαλείμματος σε περίπτωση κακοκαιρίας, ξεχωριστές αίθουσες ειδικοτήτων, αίθουσες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, γυμναστήριο, ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες, κουζίνα, γραφεία και γενικότερα άνετους χώρους ειδικά  διαμορφωμένους, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση σε διάδρομο και να έχουν παράθυρα.

Οπότε και βάση λογικής, πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται ο νους τη δυσκολία να λειτουργήσει ένα σχολείο με τέτοιες ειδικές απαιτήσεις σε χώρο κατασκευασμένο για λειτουργία γραφείων.

Μα και ίδιοι σας σε δημοσιευμένη ανάρτηση σας αναφέρετε ότι «η πλειοψηφία των γονέων των παιδιών δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο στην Γουμένισσα, διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες παροχές που προσφέρει η ανάλογη μονάδα του Κιλκίς», μόνοι σας τα λέτε κύριοι.

Από το 2016 λοιπόν, είχατε εγκαταλείψει τις οικογένειες και προ πάντων τα ίδια τα παιδιά στην δύσκολη και ταλαίπωρη καθημερινότητα τους.

Εμείς είμαστε εδώ, δίχως ίχνος αλαζονείας παρά μόνο με σκέψη και λογική να λειτουργήσουμε ένα Ειδικό Σχολείο στο Δήμο μας στα πρότυπα που προβλέπονται και να το επανδρώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να μην στερηθούν τίποτα. Ταυτόχρονα,  περιορίζουμε την χιλιομετρική απόσταση γλιτώνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη του Κιλκίς.

Εσείς ισχυρίζεστε ότι δώσατε μάχη να κρατήσετε το συγκεκριμένο σχολείο εν ενεργεία, εμείς δίνουμε μάχη το συγκεκριμένο σχολείο να το θέσουμε εν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Εν κατακλείδι, σας αναφέρω πως η διοίκησή μας έχει ως στόχο να επανδρώσει το Δήμο μας με όλες τις βαθμίδες Ειδικών Σχολείων, περιμένοντας  την έγκριση ίδρυσης του ΕΕΕΕΚ Μικρού Δάσους και έτσι να προσφέρουμε τη μέγιστη διευκόλυνση στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης

Ευάγγελος Νίτσης