Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 7:24:55 πμ
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 18:22

Απολογισμός πεπραγμένων περιφερειακής ενότητας Κιλκίς έτους 2020

Τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2020, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, με τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

 

Η εισηγητική έκθεση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη:

«Συμπληρώνοντας 16 μήνες που βρίσκομαι στην τιμητική θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, θα κάνω μία αναφορά στις προσπάθειες  που έγιναν στο διάστημα αυτό από την Περιφερειακή Ενότητα για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των συμπολιτών μας.

          Οι προσπάθειες αυτές έγιναν με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη μας, κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και με την άοκνη συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων, όλων των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας.

          Το 2020, χρονιά κατά την οποία η ανθρωπότητα δέχθηκε πλήγμα από την  πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δικαιώνει – κατά το δυνατόν – τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για περαιτέρω πρόοδο και προκοπή.

          Δουλέψαμε συστηματικά για την επωφελή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και για την ισόρροπη κατανομή τους.

          Κατά το έτος 2020, ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κινείται σε αντίστοιχο  πλαίσιο μ’ αυτό όλης της χώρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κύρια χαρακτηριστικά η σχετική επιβράδυνση της αναπτυξιακής προοπτικής λόγω της πανδημίας, και η συνεχής προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που κατέστησαν ακόμη πιο δύσκολα, εξαιτίας του κορονοϊού.

          Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να παράξουμε έργο, κρατήσαμε  ψηλά τον πήχη στην παροχή υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση πολιτών και εξαντλήσαμε κάθε διαφαινόμενη δυνατότητα αναπτυξιακής δράσης με τους όποιους διαθέσιμους πόρους και ξεπερνώντας τα γνωστά σε όλους μας εμπόδια της γραφειοκρατίας.

          Έργα πνοής, με αναπτυξιακή δυναμική και προστιθέμενη αξία  ολοκληρώθηκαν, ενώ άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη, δίνοντας βιώσιμες λύσεις.

          Από τα έργα που αφορούν στη σωστή διαχείριση και την ανάδειξη του πλούσιου υδάτινου δυναμικού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως της λίμνης Δοϊράνης, την τουριστική αξιοποίηση περιοχών πλούσιου πολιτισμικού κεφαλαίου, μέχρι και τα έργα στα οδικά δίκτυα που διατρέχουν την Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία ενώνουν την χώρα μας με την Ευρώπη αποτελώντας πύλες εισόδου, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εργάστηκε και εξακολουθεί να εργάζεται με πρωταρχικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πολιτών.

          Το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατέστη περισσότερο ισχυρό και με τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη που αφορούσαν – μεταξύ άλλων – στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών  του Γενικού Νοσοκομείου  Κιλκίς και  του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, συνολικού προϋπολογισμού 769 χιλιάδων ευρώ, σε μια περίοδο που η μάχη κατά του κορονοϊού ήταν  - όπως και τώρα – σκληρή.

          Είχε προηγηθεί – τον Ιούλιο του 2020 – ο εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, το οποίο είναι βασικός πυλώνας υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα εξυπηρετώντας εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων του νομού  και τις ανάγκες πολιτών όμορων νομών και επισκεπτών ,με έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και,  τον Απρίλιο του 2020, η διανομή χειρουργικών μασκών στο ΓΝ Κιλκίς και ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας, στο πλαίσιο της διανομής 45.000 χειρουργικών μασκών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις περιφερειακές δομές υγείας των έξι περιφερειακών ενοτήτων εκτός Θεσσαλονίκης.

          Οι προσπάθειές μας σε σχέση με την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την ανάδειξη της λίμνης Δοϊράνης έχουν τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη μας, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα καθαρισμού και ανάπλασης της λίμνης, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς φυσικούς πόρους της Κεντρικής Μακεδονίας, ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται.

          Οι παρεμβάσεις μας που χωρίζονται σε δύο επίπεδα στον εκτεταμένο καθαρισμό και την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής γίνονται πραγματικότητα με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.

          Στοχεύσαμε στη βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας και ταυτόχρονα στην κατασκευή έργων, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών, που αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή και έχουν οφέλη για την τοπική μας οικονομία.

          Συνεχίσαμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σύνολο των συμπολιτών μας.

          Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Περιφερειακές Συμβούλους, τους συνεργάτες μου-υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οι οποίοι καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και πολλές φορές υπερβαίνοντας το προβλεπόμενο καθήκον, ώστε η Υπηρεσία μας να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε εν συντομία τον απολογισμό των έργων, των δράσεων και των ενεργειών που υλοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το έτος 2020:

ΔΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Παρόλο τις πρόσθετες δυσκολίες λόγω του κορονοϊού η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής πραγματοποίησε  τα κάτωθι:

  • Υλοποιήθηκαν περισσότεροι από 000 έλεγχοι στην εισαγωγή τροφίμων από τρίτες χώρες με καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.
  • Στην Δράση 10.1.04 Μέτρο 10( Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών) κατατέθηκαν 201 αιτήσεις πληρωμής και καταβλήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ύψους .661.123€
  • Στην Δράση 10.1.08 Μέτρο 10 ( κομφούζιο ) κατατέθηκαν 26 αιτήσεις πληρωμής και καταβλήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ύψους 224€
  • Υπομέτρο 6.1( Εγκατάσταση νέων γεωργών του ΠΑΑ 2014-2020) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 259 επιτόπιοι έλεγχοι στο 85%
  • Σχέδια βελτίωσης Δράση 4.1.1 και 4.1.3 υποβλήθηκαν 3 αιτήματα πληρωμής και υποβλήθηκαν 7 αιτήματα τροποποίησης.
  • Εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν άδειες κυκλοφορίας αγροτικών μηχανημάτων (400) , πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι γεωργικών μηχανημάτων ( 340) καταγραφή ψεκαστικών (000)
  • Πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι αμπελοτεμαχίων 350 , Έλεγχοι εξαγωγών και εισαγωγών οίνου 200, έλεγχοι διακίνησης οίνου  και κρασοστάφυλων 290, βεβαιώσεις παραγωγής σταφυλιών για απόσταξη στέμφυλων 420.
  • Αριθμός γνωμοδοτήσεων πράξεων –έλεγχοι ΠΕΧΩΠ 339
  • Έκδοση Απόφασης Απαγόρευσης αλιείας για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων στα εσωτερικά ύδατα- Αυτοψίες έλεγχοι για την ορθολογική διαχείριση και άσκηση αλιείας στα εσωτερικά ύδατα 20 –παρακολούθηση εφαρμογής μέτρων απαγόρευσης αλιείας,22 έλεγχοι ερασιτεχνικής αλιείας.20
  • Εφαρμόστηκαν τα προγράμματα φυματίωσης –βρουκέλλωσης ,ενζωοτικής λεύκωσης και εμβολιασμός οζώδους δερματίτιδας  των βοοειδών , μελιταίος πυρετός των αιγοπροβάτων ,   καταρροϊκός πυρετός του προβάτου,  επιτήρηση   και εξάλειψη  των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών  στα μικρά μηρυκαστικά ,   ενεργητικής και παθητικής επιτήρησης της Λύσσας , διερεύνηση της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου  και της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων,  υλοποιήθηκε  το πρόγραμμα που αφόρα στην επιτήρηση Τεσσάρων Εξωτικών Νοσημάτων ,  διεξαγωγή Κρεοσκοπικών  ελέγχων  , ελέγχων σε Εγκαταστάσεις Παραγωγής και Μεταποίησης ζωικών προϊόντων, έλεγχοι για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά, διερεύνηση  καταγγελιών.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διενέργεια 290 ελέγχων για τον COVID-19,  88 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 87 έλεγχοι πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και ανθυγιεινών εστιών, 53 έλεγχοι για πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, 195 έλεγχοι για το κάπνισμα και 3 ενημερώσεις σε δημοτικά σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 

21 Βεβαιώσεις άσκησης επαγγέλματος παραϊατρικών επαγγελμάτων, 5 αναγνωρίσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού από χώρες της Ε.Ε.,18 προτάσεις για διορισμό ιατρών-λήψη ειδικότητας σε Νοσηλευτικά ιδρύματα, 13 άδειες ίδρυσης/λειτουργίας/συστέγασης/αποσυστέγασης/μεταφοράς/ανακλήσεις φαρμακείων, 84 καταθέσεις καταστάσεων Ναρκωτικών Φαρμακείων, 11 θεωρήσεις συνταγολογίων ναρκωτικών φαρμάκων νοσοκομείων, 59 έλεγχοι γνησιότητας εγγράφων, 8 έλεγχοι  γνησιότητας πτυχίων ιατρών-οδοντιάτρων-νοσηλευτών-φαρμακοποιών (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΙΜΙ).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Διενέργεια 20 κοινωνικών ερευνών & 58 συνεδριών συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης, διεξαγωγή 2 προγραμμάτων εκπαίδευσης για 8 ζευγάρια υποψήφιων θετών γονέων, έκδοση 4 αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και 37 Διανομές τροφίμων & προϊόντων υγιεινής σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ

 

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ& Α.Ε.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Διενεργηθέντες έλεγχοι: 247, Έγκριση δραστηριοποίησης πλανοδίων παραγωγών: 46, Έγκριση δραστηριοποίησης πλανοδίων επαγγελματιών: 2, ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΕΠΠΥ & COVID-19: 515, ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ: Τροφίμων & ποτών: 32, Καυσίμων & Λιπαντικών: 19, Βιομηχανικά είδη: 2, ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ: Περιοδικός έλεγχος Αντλιών: 180, Περιοδικός έλεγχος ζυγών: 266, Εισπράξεις από τέλη περιοδικού ελέγχου: 3.371,50 Ευρώ, ΔΕΛΤΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ : Έκδοση δελτίων τροφίμων: 140, Θεώρηση τιμολογίων τροφίμων & καυσίμων για το κανονικό της τιμής: 4.408, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 152, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 16.673,52 Ευρώ.

ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χορήγηση αδειών εργασίας αλλοδαπών: 13, Ανανέωση αδειών εργασίας αλλοδαπών : 4, Έγγραφα διεκπεραίωσης μεταφοράς μαθητών: 37, Μεταφερόμενοι μαθητές: 2.250, Διάφορα έγγραφα : 25

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Αποφάσεις έκδοσης ΠΠΔ: 81, Απαλλαγές από περιβαλλοντική αδειοδότηση: 992, Αποφάσεις ειδικής οικολογικής αξιολόγησης: 21, ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.: 15, ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΕΠΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: 12, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 11.900,00 Ευρώ.

ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: 5, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: 23, ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 3, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 29, ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: 6, ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: 650, ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ Π.Π.Δ.: 30, ΕΛΕΓΧΟΙ - ΑΥΤΟΨΙΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: 52,  ΠΑΡΑΒΟΛΑ: 12.461,29 Ευρώ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 5.947,20 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η Δνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς το έτος 2020, και εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να διεκπεραιώσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, όλες τις υποθέσεις των πολιτών που προσήλθαν στην υπηρεσία. Έτσι αντιμετώπισε επιτυχώς έναν πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς με μικρό αριθμό υπαλλήλων. Δεν υπήρξε πολίτης που δεν εξυπηρετήθηκε ή που δεν βρέθηκε λύση  για την υπόθεσή του. Συγκεκριμένα έχουν πρωτοκολληθεί 18.267 έγγραφα.

  • Η υπηρεσία εφάρμοσε πιστά όλα τα πρωτόκολλα υγείας του ΕΟΔΥ, και τις οδηγίες της Π.ΚΜ. με τακτικές απολυμάνσεις, χρήση αντισηπτικών, μασκών και γαντιών προστασίας και κυρίως με την κατασκευή γκισέ εκτός χώρων εργασίας με προστατευτικό πλεξιγκλάς. Έτσι δημιουργήθηκε το απαιτούμενο δίχτυ ασφαλείας στους εργαζόμενους και στους πολίτες.
  • Θεσμοθετήθηκε εκ νέου, επανδρώθηκε και λειτουργεί ως Γραφείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Παιονίας στη Γουμένισσα, εξυπηρετώντας έτσι ταχύτερα τους πολίτες που κατοικούν στις απομακρυσμένες περιοχές του Αξιού και του Πάϊκου. Το 2020 έκλεισε με την απώλεια του εξαίρετου υπαλλήλου της προαναφερθείσας υπηρεσίας Μιχάλη Γκουντενούδη, η οποία άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό.

Αναλυτικότερα,

Σχετικά με τις υποθέσεις αυτοκινήτων έχουν χορηγηθεί

1.250 νέες Άδειες Κυκλοφορίας,

8.092 Άδειες Κυκλοφορίας λόγω μεταβίβασης,

79      Προσωρινές ακινησίες και καταθέσεις πινακίδων,

183    Οριστικές Διαγραφές οχημάτων,

274    Άρσεις Παρακράτησης,

146    χορηγήσεις Ανταλλακτικών Πινακίδων,

438    Άδειες Κυκλοφορίας (λόγω απώλειας, κλοπής, διόρθωσης στοιχείων,

          προσθήκης αερίου, αλλαγής χρώματος, κ.ο.κ).

 

Σχετικά με τις υποθέσεις αδειών οδήγησης έχουν χορηγηθεί

972  νέες Άδειες Οδήγησης,

128  Άδειες Οδήγησης(λόγω φθοράς,απώλειας,κλοπής,ΣΕΣΟ, μετατροπή από ξένη

        Άδεια Οδήγησης, κ.ο.κ.),

2.143 Ανανεώσεις Αδειών Οδήγησης,

93     Αντικαταστάσεις Αδειών Οδήγησης και έχουν εκδοθεί

1.198 νέα Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (ΔΕΕΥΟ) ενώ

          έχουν πραγματοποιηθεί 8 έλεγχοι σε Σχολές Οδηγών

Σχετικά με τα θέματα εγκαταστάσεων και τεχνιτών εξυπηρέτησης οχημάτων, ταξινομήσεων και ελέγχων επιβατικών, φορτηγών και ρυμουλκουμένων ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως έχουν χορηγηθεί

10 Βεβαιώσεις Νόμιμης ΄Εναρξης Λειτουργίας Συνεργείων Οχημάτων,

25 Άδειες Ίδρυσης και Λειτουργίας, Έγκρισης Τροποποιητικών Σχεδιαγραμμάτων

     Πρατηρίων Καυσίμων και Ενέργεια,

6    Βεβαιώσεις Νόμιμης Έναρξης Επαγγέλματος,

60  Σημειώματα Ρυμούλκησης ρυμουλκούμενων,

9    Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ

8    Οχήματα Ειδικής Χρήσης Ειδικού σκοπού

      Επιπλέον ενώ έχουν γίνει

1128 έλεγχοι τεχνικών χαρακτηριστικών οχημάτων,

170   επιθεωρήσεις και ταξινομήσεις οχημάτων και

37   αυτοψίες εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων.

 Τα έσοδα που υπήρξαν από τις παραπάνω διοικητικές πράξεις τις οποίες υλοποίησαν οι δεκατρείς(13) υπάλληλοι της υπηρεσίας με τη μορφή τελών,για το 2020 ανήλθαν

στα ένα εκατομμύριο εβδομήνταπέντε χιλιάδες οκτακόσια εφτά ευρώ(1.075.807€) για το δημόσιο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

 

Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστήριξης

Το τμήμα πέρα από τις τακτικές εργασίες του όπως προσλήψεις, προαγωγές, χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων, αξιολογήσεις, περιγράμματα θέσης, μισθοδοσία, ΑΠΔ, στατιστικά, εισηγήσεις στο Υπηρεσιακό συμβούλιο, σύμβαση χάγης, ΔΑΥΚ υπαλλήλων κ.λ.π.

Επιτέλεσε με επιτυχία τα κάτωθι:

  • Ολοκλήρωση του ελέγχου, της πρόσληψης και της τοποθέτησης σαράντα εννιά (49) ωφελουμένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 4/2020.
  • Διεκπεραίωση όλης της αλληλογραφίας σχετικά με τον COVID-19.
  • Ολοκλήρωση ελέγχου πρόσληψης και τοποθέτησης οκτώ (8) υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της πανδημίας COVID-19.
  • Προκηρύξεις για πρόσληψη μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.
  • Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού για κάλυψη έκτακτων αναγκών Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου οκτάμηνης απασχόλησης
  • Ολοκλήρωση αποσπάσεων και μετατάξεων.
  • Διενέργεια πληρωμών μέσω epde.

 

Τμήμα Προμηθειών

Τα κυριότερα projects με τα οποία ασχολήθηκε το τμήμα Προμηθειών της Π.Ε Κιλκίς είναι τα εξής:

  • Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών, με δυναμικό σύστημα αγορών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, για τα σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023.
  • Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Δημόσιος Διαγωνισμός (κάτω των ορίων) για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε Κιλκίς καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στο Νομό Κιλκίς για το έτος 2020-2021.
  • Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Δημόσιος Διαγωνισμός (κάτω των ορίων) για την προμήθεια υγρών καυσίμων (βενζίνης αμόλυβδης, πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης) για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Π.Ε Κιλκίς και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Ν. Κιλκίς και των Ν.Π.Δ.Δ. Ν. Κιλκίς για το έτος 2020.
  • Συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού και αναλωσίμων εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και fax για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς για το έτος 2020.
  • Επιπλέον το τμήμα έχει εκτελέσει όλες τις Απευθείας Αναθέσεις της Π.Ε Κιλκίς.

Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών

Έργο του τμήματος Ελέγχου και εκκαθάρισης δαπανών είναι η συγκέντρωση δικαιολογητικών, ο έλεγχος και η εκκαθάριση πάσης φύσεως δαπανών που βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Π.Ε Κιλκίς και η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Για το έτος 2020 εκκαθαρίστηκαν 850 παραστατικά δαπανών και εκδόθηκαν 543 χρηματικά εντάλματα πληρωμής που αφορούν κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες δαπανών:

  • Δαπάνες προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς
  • Δαπάνες εκτέλεσης του τεχνικού και του αναπτυξιακού προγράμματος επενδυτικών δαπανών της ΠΚΜ έτους 2020
  • Δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού ΙΔΟΧ και πρακτικής άσκησης σπουδαστών
  • Δαπάνες αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων υπαλλήλων
  • Αποζημιώσεις που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου
  • Δαπάνες μεταφοράς μαθητών

Επίσης εκδόθηκαν συμψηφιστικά εντάλματα για τη λογιστική τακτοποίηση εξόδων στα πλαίσια εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος.

 

Τμήμα Προϋπολογισμού Λογιστικής και Ταμειακής Διαχείρισης

Τα κύρια αντικείμενα του τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστικής και Ταμειακής Διαχείρισης είναι τα εξής:

  • Καταχώρηση εσόδων-εξόδων
  • Υπολογισμός και απόδοση κρατήσεων
  • Συμφωνία ισοζυγίων
  • Στατιστικά στοιχεία
  • Κατάρτιση προϋπολογισμού
  • Κατάρτιση απολογισμού
  • Αναμορφώσεις
  • Πληρωμές
  • Λογιστικές καταχωρήσεις
  • Έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης
  • Εισηγήσεις προς Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2020 λόγω των εκτάκτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία από τον covid-19, διευρύνθηκε το εύρος εργασιών του τμήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Στην ευθύνη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανήκει :

  • Το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, συνολικού μήκους (126,40+ 440,85 + 185,75) 753,00 Km.
  • Το σύνολο των υδατορεμάτων, (πλήν αυτών της ευθύνης της Δασικής Υπηρεσίας) συνολικού μήκους 3.500 Km, που καλύπτεται από υδατορέματα και τάφρους.

Στα πλαίσια των ανωτέρω ευθυνών :

  • Μελετούνται και εκτελούνται έργα συντήρησης, καθώς και νέα έργα.
  • Διενεργείται η Τεχνική Αστυνόμευση Εθνικού, Επαρχιακού και Δημοτικού Οδικού Δικτύου (έλεγχος καταστρώματος, σήμανσης, τεχνικών, πρανών, τάφρων απορροής κλπ).
  • Αστυνομεύονται και ελέγχονται τα τεχνικά έργα, τα υδατορέματα και οι τάφροι αρμοδιότητας
  • Εκτελούνται έργα καθαρισμού – άρσης εμποδίων των υδατορεμάτων, καθώς και έργα αποκατάστασης βλαβών, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία.
  • Γίνονται οριοθετήσεις χειμάρρων
  • Συντηρείται το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, (καθαρισμός οδοστρώματος, επούλωση λάκκων, διαγράμμιση) με ίδια μέσα και με εργολαβίες.
  • Εκτελείται ο Αποχιονισμός Εθνικού, Επαρχιακού και Δημοτικού Οδικού Δικτύου, με ίδια μέσα και μίσθωση μηχανημάτων.
  • Χορηγούνται άδειες διέλευσης βαρέων – ογκωδών οχημάτων, από το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε.
  • Χορηγούνται προσωρινές άδειες κυκλοφοριακών συνδέσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε.
  • Χορηγούνται άδειες τομών του οδικού δικτύου για την διέλευση δικτύων Ο.Κ.Ω
  • Λειτουργεί εργοτάξιο μηχανικού εξοπλισμού και υλικών για την συντήρηση υποδομών και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
  • Γίνεται ο έλεγχος μεταβιβάσεων αδειών, επανακυκλοφορίας, ακινητοποιήσεων μηχανημάτων έργων.
  • Γίνεται ο έλεγχος κυκλοφοριακών συνδέσεων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.

Επιπρόσθετα των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων συνδράμουμε τους Δήμους , και άλλους φορείς, με προγραμματικές συμβάσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων, για την υλοποίηση δημοσίων έργων.

  • Βρίσκονται σε εξέλιξη 6 Προγραμματικές Συμβάσεις.
  • Υπογράφηκαν εντός του 2020, 3  Προγραμματικές Συμβάσεις.

Στα πλαίσια γενικότερων ευθυνών :

  • Λειτουργεί Περιφερειακό Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Κιλκίς
  • Λειτουργεί Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων Π.Ε. Κιλκίς (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.)

 4 . Υπάρχει συμμετοχή σε διάφορες μεικτές Επιτροπές της Π.Κ.Μ.

(Επιτροπή αδειοδότησης αγωνιστικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, επιτροπή ελέγχου φαρμακείων, επιτροπή ογκομέτρησης δεξαμενών καυσίμων, επιτροπή καταλληλότητας παιδικών εξοχών, επιτροπή περιβαλλοντικών ελέγχων,  κ.α.)

 ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:

A   ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ (2020) : 9

Προμηθειών  1 Συνολικού Προϋπολογισμού 450.000,00€

Υπηρεσιών  4 Συνολικού Προϋπολογισμού 1.519.200,00 €

Έργων 3  Συνολικού Προϋπολογισμού 1.975.000,00 €

Μελετών 1 Συνολικού Προϋπολογισμού 200.000,00 €

B   ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ : 4

Προμηθειών  1, Συνολικού Προϋπολογισμού 210.000,00 €

Έργων 2 ,Συνολικού Προϋπολογισμού  3.450.000,00€

Μελετών 1, Συνολικού Προϋπολογισμού  300.000,00

 ΕΡΓΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ:

Αριθμός έργων που συμβασιοποιήθηκαν το 2020: 12

Συνολικό ποσό συμβάσεων 2020: 3.611.571,31 €

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 18

                           Σύνολο πληρωμών 2020: 2.627.390,25 €

1. Χρηματοδοτούμενα από Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών έτους 2020 της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Α . Με χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 2

Συνολικός Προϋπολογισμός:  1.400.000,00 €

Συνολικό ποσό συμβάσεων:  580.923,72 €

Συνολικές πληρωμές μέχρι 31-12-2019: 0,00 €

Συνολικές πληρωμές εντός του 2020: 167.900,73€

Ποσοστό απορρόφησης: 29 %       

Β . Με χρηματοδότηση από Ιδίους Πόρους (Μεταβίβαση Αυτοκινήτων)

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 10

                                             Συνολικός Προϋπολογισμός: 4.625.400,00€

Συνολικό ποσό συμβάσεων: 2.709.275,18 €

Συνολικές πληρωμές μέχρι 31-12-2019: 208.328,28  €

Συνολικές πληρωμές εντός του 2020: 1.121.011,76  €

Ποσοστό απορρόφησης:  49%        

 

2. Χρηματοδοτούμενα από πόρους των οποίων η διαχείριση δεν γίνεται από την Π.Κ.Μ..

Α . Με χρηματοδότηση από Υπουργεία.       

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 1

Συνολικός Προϋπολογισμός: 3.815.000,00€

Συνολικό ποσό συμβάσεων: 3.584.421,00 €

Συνολικές πληρωμές μέχρι 31-12-2019 : 3.143.338,97 €

Συνολικές πληρωμές εντός του 2020: 36.563,64 €

Ποσοστό απορρόφησης: 89 %    

              

Β . Με χρηματοδότηση Π.Δ.Ε. – ΣΑΕΠ 008,  ΣΑΕΠ 508 - INTERREG κλπ

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 5

Συνολικός Προϋπολογισμός: 5.606.200,00 €

Συνολικό ποσό συμβάσεων:  2.553.149,55 €

Συνολικές πληρωμές μέχρι 31-12-2019: 692.680,82 €

Συνολικές πληρωμές εντός του 2020: 1.301.914,12 €        

Ποσοστό απορρόφησης: 78%    

ΜΕΛΕΤΕΣ:

      Αριθμός μελετών που συμβασιοποιήθηκαν το 2020: 1

      Συνολικό ποσό συμβάσεων 2020: 58.000,00€

      Αριθμός συμβασιοποιημένων μελετών σε εξέλιξη:1

      Συνολικές πληρωμές μέχρι 31-12-2019: 0,00 €

      Συνολικές πληρωμές εντός του 2020: 0,00 €     

 

 

 

 ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  • 5η Παράταση της από 17-11-2017 κήρυξης της Π.Ε. Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές του Δήμου Παιονίας (20-1-2020).
  • 6η Παράταση της από 17-11-2017 κήρυξης της Π.Ε. Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές του Δήμου Παιονίας (23-7-2020).
  • Επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε Περιφερειακό όσο και σε επίπεδο Α.Δ.Μ.Θ.
  • Επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς, Δήμοι, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διεύθυνση Δασών, Δασαρχεία, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.λ.π.).
  • Ενημέρωση των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας ως προς τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού και Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) για την λήψη των απαραίτητων μέτρων πολιτικής προστασίας.
  • Διανομή φυλλαδίων πολιτικής προστασίας στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας.
  • Διανομή φυλλαδίων πολιτικής προστασίας στους πολίτες σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).
  • Συνεργασία και συντονισμό των οικείων Εθελοντικών Ομάδων για συνδρομή στα εκάστοτε φαινόμενα και συμβάντα που προκύπτουν.
  • Κήρυξη περιοχών του Δήμου Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω έντονων χιονοπτώσεων, βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων (8-4-2020).
  • Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατόπιν φυσικών φαινομένων, με ανάθεση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, σε εργολήπτες, που περιλαμβάνονται στο μητρώο εργοληπτών της ΠΚΜ.
  • Σύγκλιση στις 15-05-2020 του Σ.Ο.Π.Π., με δια περιφοράς συνεδρίαση, για το σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.
  • Διανομή υλικών-μέσων ατομικής προστασίας για την αναγκαιότητα προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλες της υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κατόπιν της προμήθειας που έγινε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ.

Προμήθεια προσωπικού εξοπλισμού Εθελοντών (μέλη εθελοντικών ομάδων που είναι ενταγμένα στο μητρώο της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) –Στελεχών Πολιτικής Προστασίας). Συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων (μεγέθη, πλήθος κλπ) για ρουχισμό, υπόδηση ειδικών προδιαγραφών καθώς και λοιπού εξοπλισμού μέσων αυτοπροστασίας και αποστολή τους στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας από την ΑΔΠΠ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΜ-ΠΣΕΑ

     

  • Πραγματοποίηση Ασκησης ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2020»
  • Εξουσιοδοτήσεις υπαλλήλων για χειρισμό Εθνικού Διαβαθμισμένου Υλικού
  • Απογραφή Βιομηχανιών Α’ Κατηγορίας
  • Κατάρτιση Προϋπολογισμών Πολιτικών Δαπανών των Σχεδίων Π.Σ.Ε.Α.
  • Απογραφή Δ.Α.Ι.-Α.Ι.
  • Καταγραφή καταφυγίων-ορυγμάτων
  • Σύνταξη Μνημονίων Ενεργειών Σχεδίων Π.Σ.Ε.Α.
  • Επεξεργασία και ετοιμότητα Συστημάτων Συναγερμού Ενόπλων Δυνάμεων
  • Σύνταξη Καταστάσεων Αναστολών Κατάταξης
  • Αρχειοθέτηση εγγράφων-Καταστροφή εγγράφων (με πρωτόκολλα καταστροφής)

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

-Συμμετοχή στην έκθεση The Dublin Holiday World Show (Δουβλίνο 24-26.01.20) συντονισμός περιπτέρου και εκπροσώπηση Δ/νσης Τουρισμού της Π.Κ.Μ.

-Συντονισμός και μέλος της επιτροπής  παραλαβής τουριστικού υλικού, εργασιών και υπηρεσιών Τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το έργο : Παραγωγή Προωθητικού -Οπτικοακουστικού υλικού της ΠΚΜ και ενέργειες επικοινωνίας»

-Μέλος της επιτροπής  παραλαβής τουριστικού υλικού, εργασιών και υπηρεσιών Τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το έργο Ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης τουρισμού στην Π.Κ.Μ

-Έλεγχος κειμένων, φωτογραφιών και λοιπών τουριστικών πληροφοριών για την Π.Ε Κιλκίς για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών (δράση just60, jet2com, adrionet) της Π.Κ.Μ.

- Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής παραλαβής τουριστικού υλικού, εργασιών και υπηρεσιών Τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το έτος 2020.

-Παρακολούθηση και εμπλουτισμός λογαριασμών facebook, instagram της Π.Ε Κιλκίς

-Διανομή Έντυπου Τουριστικού υλικού σε διάφορους φορείς (Ξενοδοχεία, εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς, ιδιώτες, α/θμια και β/θμια εκπαίδευση, ταξιδιωτικά γραφεία, 71η ΤΑΞ/ΕΣΔΕΕ, 596 ΤΠ,  συνεταιριστικές εταιρείες,  συλλόγους,  Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς κ.α).

-Οργάνωση fam trip Αμερικανών δημοσιογράφων στην Π.Ε Κιλκίς (Μάρτιος 2020) σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ν.Υ

Αυτόνομες δράσεις (συνεχιζόμενα)

-Συμβασιοποίηση 3ης Καμπάνιας προώθησης War Memorial Tourism (Τουριστική προβολή 2019-2021), ποσό 3.000€. Το έργο πήρε παράταση και ολοκληρώνεται 30 Απριλίου 2021.

-Διαδικασία ανάθεσης Προμήθειας αφισών και σελιδοδεικτών

-Ολοκλήρωση μελέτης και αναμονή τελικής έγκρισης από το Δασαρχείο Κιλκίς και Γουμένισσας, τριών νέων ορεινών και ημιορεινών μονοπατιών στην Π.Ε Κιλκίς .

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Ο απολογισμός πεπραγμένων έτους 2020 του Τμήματος Διαφάνειας & Υποστήριξης Συστημάτων Π.Ε. Κιλκίς συνοψίζεται στα παρακάτω:

Υλοποίηση και διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής της Π.Ε. Κιλκίς. Διαφύλαξη της ασφάλειας και ακεραιότητας των πληροφοριών των Δ/νσεων και Τμημάτων της ΠΕ Κιλκίς. Ανατροφοδότηση πληροφοριών που αφορούσαν την ανανέωση, επισκευές, αναδιαμόρφωση και ανασχεδιασμό των πληροφοριακών συστημάτων της ΠΕ Κιλκίς, Τεχνική υποστήριξη των αναγκών των Δ/νσεων και Τμημάτων - εργαζομένων της ΠΕ Κιλκίς, Συντήρηση των υποδομών πληροφορικής της ΠΕ Κιλκίς. Διαχείριση δικτύου υπολογιστών, Επιδιορθώσεις Η/Υ και περιφερειακών καθώς και έλεγχοι καλής λειτουργίας κατόπιν αιτήματος. Αναβαθμίσεις λογισμικού και υλικού Η/Υ. Διαχείριση και Υποστήριξη Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Διαχείριση σύζευξης. Διαχείριση επίπεδου πρόσβασης κοινόχρηστων φακέλων και επικοινωνίας των διευθύνσεων και τμημάτων μέσω της πλατφόρμας Active Directory. Αλλαγές και διαχείριση του συστήματος backup. Διαχείριση της πλατφόρμας email της Π.E, Εγκαταστάσεις λογισμικού και ρυθμίσεις Η/Υ της Π.Ε. ανάλογα με τις ανάγκες. Υποστήριξη των χειρίστων Η/Υ όλης της Π.Ε. σε τεχνικά θέματα πληροφορικής.

Καθαρισμός Η/Υ από επιβλαβή λογισμικό όπως malware με την διαδικασία της αναδιαμόρφωσης λογισμικού ( format ).