Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:14:53 πμ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 21:06

Απονομή βεβαιώσεων στους εκπαιδευθέντες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς

Η διά βίου μάθηση είναι το δυνατό σημείο εκατόν τριάντα πολιτών, μεταξύ αυτών και αρκετών δημοτικών υπαλλήλων, που παρακολούθησαν τον κύκλο των προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς κατά τη φετινή περίοδο.

 

Τα μαθήματα προσφέρθηκαν διαδικτυακά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των εκπαιδευθέντων και οι επιλεγείσες θεματικές ενότητες στις οποίες εστίασαν, ακολούθησαν τα δικά τους ενδιαφέροντα.

Οι εκπαιδευθέντες ασχολήθηκαν με την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου, απέκτησαν γνώσεις ή τις φρέσκαραν στις ξένες γλώσσες, στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά, έμαθαν ποιες βάσεις χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή για να διαμορφώσουν και να διακοσμήσουν εσωτερικούς χώρους και κύκλωσαν χρήσιμες πρακτικές συμβουλές διατροφής.

Η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στη δομή εκπαίδευσης των ενηλίκων, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, έγινε σε κλίμα συγκίνησης και αναπόλησης για τους περισσότερους όμορφων στιγμιοτύπων από την εκπαίδευσή τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνοντας την αξία της διά βίου μάθησης ως μιας δημιουργικής εξόδου των ενηλίκων  στην συμπληρωματική απόκτηση ικανοτήτων και δεξιοτήτων προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης.  

Δοθέντος ότι έχει ολοκληρωθεί μέσω του ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των  Κέντρων Διά Βίου Μάθησης σε όλους τους Δήμους, θα καταβληθεί προσπάθεια για τη συνέχισή τους στον Δήμο Κιλκίς είτε από δημόσιους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης είτε από δίκτυο εθελοντών εκπαιδευτών ενηλίκων.   

 Τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευθέντες εκτός από τον  Δήμαρχο Κιλκίς απένειμαν οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης και Βλάσιος Κουρτίδης.