Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 10:53:41 μμ
etpa
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 19:01

Απουσία - διαμαρτυρία Δημήτρη Τσαντάκη για το επιθετικό ύφος της απάντησης του δημάρχου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ηλεκτρονικώς συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου. Το είχαν ζητήσει μετ’ επιμονής άλλωστε οι επικεφαλής των παρατάξεων «Συμμετέχω» Δημ. Αγαθόπουλος και «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής.


Με τηλεδιάσκεψη λοιπόν, ήγουν συνδεδεμένοι με τα λάπτοπ τους μέσα από τα σπίτια τους, συζήτησαν και ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι σε μια συνεδρίαση που διέθετε ευρεία απαρτία. Η διαφορά ήταν πως δεν υπήρχε η διαδικασία των ερωταπαντήσεων εκτός ημερήσιας διάταξης.
Πάντως το στοιχείο της έντασης δεν έλλειψε. Ο πρόεδρος του σώματος Παύλος Θωμαΐδης ανέγνωσε επιστολή διαμαρτυρίας του απόντος επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Δύναμη» Δημ. Τσαντάκη και επ’ αυτής υπήρξε κύκλος τοποθετήσεων.
Ο κ. Τσαντάκης με την επιστολή του διαμαρτυρήθηκε για το επιθετικό ύφος της απάντησης του Δημάρχου Δημ. Κυριακίδη σε δική του (του κ. Τσαντάκη) ανάρτηση. (και τα δυο καταχωρίστηκαν στις εφημερίδες ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ).
Κατηγόρησε τον κ. Δήμαρχο ότι επιχείρησε με την απάντησή του προσωπικό ευτελισμό και ως κίνηση διαμαρτυρίας δεν προσήλθε στη συνεδρίαση.
Χωρίς να λάβει θέση επί της ουσίας όσων διαμείφθησαν σε ανάρτησηΤσαντάκη-απάντηση Κυριακίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Πρόδρομος Πεντζερετζής συμφώνησε με τον επικεφαλής της παράταξης ότι η απάντηση Κυριακίδη κινήθηκε σε υπέρ το δέον επιθετικό ύφος.
Ήταν επιθετικός ο τόνος της επιστολής, συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Δημ. Αγαθόπουλος, αν και αποστασιοποιήθηκε από την κριτική Τσαντάκη ως προς τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης. Ήταν απαραίτητο να στολιστεί η πόλη, ο κόσμος χρειάζεται μια ψυχολογική στήριξη ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, ήταν η ουσία της θέσης που εξέφρασε.
Είμαι υπέρ της κριτικής, της καλοπροαίρετης. Της κριτικής από όλους προς όλους. Αλλά σέβομαι την απουσία του. Θα απαντήσω στην επιστολή του όταν θα είναι και ο ίδιος παρών. Θα απαντήσω ευθέως, κατά πρόσωπο και με ειλικρίνεια, ήταν το μόνο σχόλιο του κ. Κυριακίδη επί της επιστολής Τσαντάκη.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα.
Η προμήθεια 25 οχημάτων (πρόσφατο αναλυτικό δημοσίευμα στις εφημερίδες μας) και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την εγγραφή κονδυλίου για τον μοριακό έλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων πέρασαν ομόφωνα.
Με μοναδικό «παρών» από τον κ. Γιάννη Φαχουρίδη πέρασε και το θέμα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για τον εξωραϊσμό των εξωτερικών του ιατρείων (με αναλυτικό ρεπορτάζ των εφημερίδων μας εξηγήσαμε την δαιδαλώδη πορεία του έργου). Η θέση του κ. Φαχουρίδη εξηγείται από την ιδεολογική αντίθεση στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων από δημοτικούς πόρους κι όχι αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό. Είναι μια θέση που εκφράστηκε και από το ΚΚΕ όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Σκουρλέτη επιτράπηκε σε δήμους να χρηματοδοτούν νοσοκομεία.
Τα υπόλοιπα θέματα ρουτίνας πέρασαν επίσης ομόφωνα.