Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 12:53:02 μμ
etpa
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 21:13

Βαριές καταγγελίες Λ. Αναστασιάδου για όσα έγιναν στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Δικαιωμένη από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δηλώνει η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς, Λένα Αναστασιάδου, η οποία είχε κατηγορηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για πλαστογράφηση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.


Υπενθυμίζουμε πως η κα Αναστασιάδου μετά από μια 18μηνη θητεία ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς είχε οδηγηθεί σε παραίτηση και σε σύγκρουση με τον πρώην δήμαρχο και τότε συνεργάτη της, Δημήτρη Σισμανίδη. Σε συνέντευξή της η κα Αναστασιάδου δήλωσε δικαιωμένη για τις απαλλαχτικές αποφάσεις του εισαγγελέα Κιλκίς και του εισαγγελέα Εφετών Κιλκίς για τις κατηγορίες.
«Και πριν και τώρα με ενδιαφέρει η εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ, όπου γίνονται πολλές παρατυπίες και είναι γνωστό σε όλους το τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στην επιχείρηση», τόνισε η κα Αναστασιάδου, απαντώντας σε ερωτήματα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Η πρώην πρόεδρος σημείωσε πως δεν στοχοποιεί όσους πέρασαν ως πρόεδροι-αιρετοί στη ΔΕΥΑΚ. «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου εκπρόσωποι ελεγκτικών μηχανισμών μου είπαν να προσέχω ή και να μην αναλάβω. Κανένας δεν προσπάθησε να εξυγιάνει την επιχείρηση και όλα όσα έχω υποστεί είναι γιατί δεν εναρμονίστηκα με την λειτουργία που κάποιοι θέλουν να υπάρχει στη ΔΕΥΑΚ, με απαξίωση εργαζομένων, εκφοβισμό και ψυχολογική βία, με αναθέσεις άνευ αντικειμένου και με χρησιμοποίηση υπεργολάβων.
Θεώρησα πως θα είχα τη συμπαράσταση του δημάρχου, αλλά με λύπη μου διαπίστωσα πως δεν θέλησε την εξυγίανση της επιχείρησης. Γιατί, γι’ αυτό το λόγο συμμετείχα στο συνδυασμό του κ. Σισμανίδη, για την εξυγίανση κάποιων πραγμάτων. Με στοχοποίησαν, ήταν απέναντί μου και αποδείχθηκε και με την καταγγελία που μου κάνανε, που την συνυπέγραψε και ο πρώην δήμαρχος».
Αναφερόμενη στα έργα της ΔΕΥΑΚ η κα Αναστασιάδου τόνισε πως «έγιναν κάποια μεγάλα έργα, αλλά «φωτογραφικά» και έργα που δεν θα έπρεπε να γίνουν και τα πλήρωσαν οι δημότες». Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Κιλκίς στην εταιρεία, όπως έγινε στον Πύργο για ένα μεγάλο έργο με ανάθεση και πάρθηκαν από τη ΔΕΥΑ Πύργου όλα τα κομπιούτερ για την έρευνα στοιχείων. Η κα Αναστασιάδου κατήγγειλε πως «στη ΔΕΥΑ Κιλκίς κατά καιρούς καταστρέφεται ο σέρβερ και συνεπώς όλα τα αρχεία! Είμαι στη διάθεση όλων και του εισαγγελέα να καταθέσω όλα τα στοιχεία που διαθέτω από τη 18μηνη θητεία μου».
Απαντώντας στο ερώτημα αν οι καταγγελίες για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ αφορούν και τη σημερινή διοίκησή της, η κα Αναστασιάδου, σημείωσε: «Θεωρώ πως ζούμε στην ίδια πόλη. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δυστυχώς και σήμερα δεν έχουν εξυγιανθεί τα πράγματα. Όταν υπάρχει ένας γενικός διευθυντής, δεν παραγκωνίζεται ούτε από κατώτερο υπάλληλο, ούτε από αιρετούς. Όταν κατεβαίνεις σαν ομάδα στην Αθήνα και στα υπουργεία δεν μπορεί να μην είναι ενήμερος ένας γενικός διευθυντής. Κανένας δεν μου ζήτησε να ενημερωθεί για το πως λειτουργεί η ΔΕΥΑΚ. Μέχρι ενός σημείου ενημέρωνα και το σημερινό δήμαρχο για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, αλλά δεν είδα κινήσεις εξυγίανσης.
Η κα Αναστασιάδου αναφέρθηκε και σε δυο έργα που δείχνουν «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς, και που κακώς πληρώθηκαν από τους δημότες, όπως στο βιολογικό της Νέας Σάντα και με μια δημοπρασία προμηθειών που υπογράφηκε λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.
Όλη τη συνέντευξη της κας Αναστασιάδου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη webTV της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, eidisis.gr.

Πολυμέσα