Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:02:52 πμ
etpa
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:12

Δέσμευση ΟΣΕ για αποκατάσταση των ζημιών στο Μικρόδασος

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη και συνοδεία του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παιονίας κ. Μπερπερίδη αλλά και του Προέδρου της Τ.Κ. Μικρού Δάσους κ. Λαρχανίδη, επισκέφθηκαν την περιοχή στην οποία υλοποιείται η σύμβαση και το έργο της ΕΡΓΟΣΕ, όπου και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ένα μεγάλο τμήμα αυτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.


Λόγω της κατασκευής της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής και με ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρίας  εδώ και μερικά χρόνια άλλαξε η ροή του ποταμού Αξιού με αποτέλεσμα να χαθούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Αξιού ο οικίσκος και το αντλιοστάσιο.
Επίσης, έχει διακοπεί η λειτουργία του αρδευτικού δικτύου Μικρού Δάσους λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις εργασίες και προβλέπεται να καταργηθεί η λειτουργία του δρόμου που συνδέει τον οικισμό με τα κοιμητήρια του Μικρού Δάσους. Μεγάλες φθορές επίσης έχει υποστεί και ο ασφαλτοτάπητας των δρόμων που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια εταιρία στο Μικρό Δάσος.
Τέλος, ζημίες έχουν υποστεί οικίες του Μικρού Δάσους λόγω των ανατινάξεων στους χώρους εκσκαφής οι οποίες ζημίες πρέπει να αποκατασταθούν μετά και την καταγραφή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Μεταλλειολόγος Μηχανικός κ. Πινάκας από την «Σιδηροδρομικά Έργα Α.Τ.Ε.» και ο Επιβλέπων Μηχανικός του έργου από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Κουτσούλας. Οι υπεύθυνοι του έργου του ΟΣΕ δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα προβούν σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών και των παρεμβάσεων στην περιοχή.