Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 1:22:39 μμ
etpa
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 20:29

Διασφαλίστε τις θέσεις και κατ΄ελάχιστον τα δεδουλευμένα των εργαζομένων

Συντάκτης:

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στην “ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης”  επιχειρεί ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ και το εργασαικό τους μέλλον είναι άδηλο.


Υπενθυμίζουμε ότι επί του θέματος οι εφημερίδες μας είχαν αφιερώσει εκτεταμένο ρεπορτάζ περί τα τέλη Ιουλίου 2016 με αφορμή διαμαρτυρίες εργαζομένων για πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής τους, καθώς τα προβλήματα της εταιρείας  είχαν αναφανεί πολύ καιρό πριν.
Ο κ. Γκουντενούδης σε επιστολή τους προς του Υπουργούς:  Οικονομικών Τσακαλώτο Ευκλείδη,  Ανάπτυξης  Παπαδημητρίου Δημήτριο και  Εργασίας Αχτσιόγλου Έφη αναφέρει:
Στη Σιταριά του Δήμου Παιονίας εδρεύει η «Καπνική Μιχαηλίδης Α.Ε.», μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας και εμπορίας καπνών παγκοσμίως, η οποία απασχολεί 530 εργαζομένους μόνιμους και εποχιακούς.
Η εταιρία όμως παρότι είναι αναπτυσσόμενη και με σταθερή και ανοδική κερδοφορία επί σειρά ετών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότησή της και τις εξαγωγές της με κίνδυνο την πτώχευση και το οριστικό κλείσιμο.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε ολόκληρους μήνες και είναι πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Ως εκ τούτου ετοιμάζονται να προβούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Εμείς ως δημοτική αρχή σε ένα δήμο ο οποίος είναι ήδη ένας από τους υψηλότερους σε ποσοστό θύλακες ανεργίας στη χώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σας επισημαίνουμε ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους 500 ανέργους και τις οικογένειες τους στα όρια της φτώχειας.
Σε μια εποχή που η κρίση βαθαίνει και οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρονται στο εξωτερικό, ζητούμε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άρσης της λειτουργίας της εταιρίας αυτής.
Στην απευκταία όμως περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή μια τέτοια λύση, σας καλούμε να διαμορφώσετε άμεσα, συγκεκριμένα και στοχευμένα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ για την κατά προτεραιότητα απορρόφηση των εργαζομένων της «Καπνικής Μιχαηλίδης Α.Ε.» σε περίπτωση που δυστυχώς βρεθούν στην ανεργία.