Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 12:59:29 πμ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 09:27

Δήλωση Χρήστου Γκουντενούδη για την νέα σχολική χρονιά

Συντάκτης:

Σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες στην διαχείριση τους. Οι μαθητές αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας καλούνται να διέλθουν μεταξύ των άλλων χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία στη χώρα μας και μέσα από τη δοκιμασία της τήρησης των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Στο δήμο μας παρατηρείται πλέον και πρόβλημα σχολικής στέγης, καθώς οι υφιστάμενες σχολικές εγκαταστάσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς τόσο τεχνικά όσο και ποιοτικά για την στέγαση επιπλέον των μαθητών που προέρχονται από τις οικογένειες των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων.

Το κράτος όχι μόνο δεν τήρησε την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για την πλήρη κατάργηση της δομής της Νέας Καβάλας, αλλά ούτε και φρόντισε να λύσει αυτά τα τεχνικά προβλήματα, καθώς η Δημοτική Αρχή Παιονίας ουδέποτε έθεσε υπόψη της κάποιο συνεκτικό σχέδιο και κάποια εισήγηση για το θέμα αυτό. Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρότι ήδη είχε παραλάβει τις σχετικές μάσκες και τα παγούρια, δεν φρόντισε να τα μοιράσει στις σχολικές εγκαταστάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε όλα αυτά τα θέματα να διευθετηθούν άμεσα και να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για μια σωστή και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο και του νέου περιβάλλοντος αυξημένης προσοχής και μέτρων ασφαλείας που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Χρήστος Γκουντενούδης

Δημοτικός σύμβουλος - Πρώην δήμαρχος Παιονίας