Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 7:12:40 μμ
etpa
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:39

Δήμος Κιλκίς: Αποφάσεις μετά από διάλογο

Συντάκτης:

Περισσότεροι από 50 καταστηματάρχες του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς και συζήτησαν το βράδυ της Τετάρτης με τη διοίκηση του Δήμου όλα όσα ταλαιπωρούν τους ίδιους, αλλά και όσα προβλήματα δημιουργούνται από την άναρχη λειτουργία των καταστημάτων.


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστησαν ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γιάννης Τσογγίδης, ο αντιδήμαρχος Μάκης Πεντζερετζής, οι αντιδήμαρχοι Λένα Αναστασιάδου και  Θ. Βαφειάδης, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Μαρία Τσοπούλου, οι δημ. σύμβουλοι Παύλος Τονικίδης, Λ. Παζαρτζικλής και Αγγελική Αντωνιάδου. Παρέστη επίσης και ο διοικητής του Α.Τ. Κιλκίς κ. Δουδουλακάκης.
Οι κ. Τσογγίδης και Πεντζερετζής εισηγήθηκαν τα βασικά σημεία των προς επίλυση ζητημάτων. Η χρήση πεζοδρομίων, το ωράριο λειτουργίας, η όχληση από τη χρήση της μουσικής και η διαφημιστική ρύπανση ήταν τα κυριότερα εξ αυτών για τα οποία οι εισηγητές επέστησαν την προσοχή και την ανάγκη τήρησης του νόμου. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς σε ορισμένες από τις παραβάσεις αυτές επικρέμονται βαρύτατα πρόστιμα (π.χ. η ανεξέλεγκτη αφισορύπανση)
Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες έθεσαν ζητήματα όπως ο πλημμελής φωτισμός, η ανάγκη πεζοδρόμησης της 25ης Μαρτίου κάτω από την οδό Θεσσαλονίκης, ενώ από πολλούς τέθηκε ως παράπονο ότι με την κατασκευή του μεγάλου πάρκου στην περιοχή του Κήπου, αδικείται το νοτιότερο τμήμα, ζητώντας από τη διοίκηση του δήμου να φροντίσει και για την αισθητική αναβάθμιση του νοτιότερου τμήματος της αγοράς.
Η διοίκηση του δήμου υπενθύμισε ότι ασκεί  πολιτική που σέβεται τις ανάγκες της αγοράς, επισημαίνοντας την απόφασή της να μειώσει το τέλος πεζοδρομίου κατά 30% ώστε να είναι σήμερα από τα χαμηλότερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Μερικοί καταστηματάρχες αναφέρθηκαν σε ζητήματα ελέγχου από την αστυνομία για να απαντήσει ο κ. Δουδουλακάκης  ότι οι έλεγχοι γίνονται είτε προγραμματισμένα είτε κατόπιν καταγγελίας.  «Κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής αφού κατανοούμε τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε.
Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη και οι τελικές αποφάσεις  θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Η διοίκηση του δήμου αναμένει από τους εκπροσώπους της αγοράς προτάσεις και θέσεις και επίκειται νέα συνάντηση για τη λήψη αποφάσεων.
Σε κάθε περίπτωση ήταν μια θετική πρωτοβουλία του δήμου, αρκεί να υπάρξει συνέχεια που θα οδηγήσει σε αποφάσεις και λειτουργία της αγοράς με τρόπο που και την ίδια θα αναβαθμίσει και θα σέβεται τους πολίτες.