Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 7:44:21 πμ
etpa
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 11:36

Δήμος Παιονίας: Πιστοποίηση Μονίμου Κατοικίας

Συντάκτης:

Ο δήμος Παιονίας  αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, προσφέρει στους κατοίκους της Παιονίας μια νέα υπηρεσία.

 

Ο κάτοικος της Παιονίας  έχει πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνει βεβαίωση μονίμου κατοικίας, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου που βεβαιώνει τον ΑΦΜ του.

Η έκδοση της βεβαίωσης πραγματοποιείται χωρίς την κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης από πλευράς του  κατοίκου και χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα (φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Εκκαθαριστικού Ε1 και λογαριασμών ΔΕΚΟ).

Τα στοιχεία του κατοίκου αντλούνται αυτοματοποιημένα μέσω του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB και του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ, με  ασφαλή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τρόπο, μέσα  από το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.