Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:54:39 πμ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 22:35

Δωρεάν σήμανση, στείρωση και καταγραφή στο ΕΜΖΣ για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από το δήμο Κιλκίς

Στηριζόμενος στις ευεργετικές πρόνοιες του προγράμματος ‘’Άργους’’ ο Δήμος Κιλκίς ενθαρρύνει και δίνει κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για να φροντίζουν καλύτερα τα ζώα τους.

 

Για το σκοπό αυτό έχει καταρτίσει, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Γιώργου Μπαλάσκα, πρόγραμμα διαχείρισης, ύψους 20.000 ευρώ, το οποίο παρέχει αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κιλκίς, δωρεάν σήμανση, στείρωση και καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ιδιοκτησίας τους, στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (Ε.Μ.Ζ.Σ.).

Στο πρόγραμμα εντάσσονται:

-Μέχρι τρία (3) θηλυκά και ένα (1) αρσενικό ποιμενικά σκυλιά με ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους

-Μέχρι ένα (1) σκυλί ή γάτα με ιδιοκτήτες πολίτες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μονογονεϊκή οικογένεια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67%, μακροχρόνια άνεργοι, και πολίτες που έχουν μείνει άνεργοι για διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών αλλά και διαβιούντες με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

- Δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με έκπτωση 50% επί της τιμής της σύμβασης με ισχύ για όσα σκυλιά και γάτες, οποιασδήποτε ράτσας, επιθυμούν να εντάξουν ιδιοκτήτες δεσποζόμενων, ακόμη και αν ανήκουν στις προαναφερθείσες περιπτώσεις της δωρεάν παροχής υπηρεσιών και έχουν αξιοποιήσει το ανωτέρω δικαίωμα.

Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Δικαιολογητικά ειδικών κατηγοριών

- Για την απόδειξη της ιδιότητας του κτηνοτρόφου: Μητρώο ζώων εκμετάλλευσης, πρόσφατη δήλωση ΟΣΔΕ και πρόσφατο Ε1

- Για τα ΑμεΑ: Απόφαση ΚΕΠΑ ποσοστού αναπηρίας

- Για μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους και πολύτεκνους: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Για μακροχρόνια άνεργους: Δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για διάστημα τουλάχιστον 12 συνεχών μηνών και άνω, σε ισχύ

- Για τα άτομα που διαβιούν με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Εγκεκριμένη αίτηση σε ισχύ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Δήμου Κιλκίς (τηλ. επικοινωνίας 23413 52243 Μιλτιάδης Ούλιος  και 23413 52244, Βικτωρία Γούναρη) κατά τις εργάσιμες ημέρες τις εβδομάδας.