Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 6:05:59 μμ
etpa
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 20:05

Έκτακτη χρηματοδότηση Δήμου Παιονίας από το Υπ. Εσωτερικών

Συντάκτης:

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, εισηγήθηκε την έγκριση της αποδοχής της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών για την ενίσχυση του Δήμου.


Ο κ. Γκουντενούδης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για την έναρξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι του δήμου μας για την επαναφορά της κανονικότητας και της νομιμότητας.
Στην Αθήνα ο Δήμαρχος με την συνδρομή των συμβούλων του έθεσε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την αποκατάσταση των δομών του δήμου από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων ιδιωτών.
Με την εκταμίευση της πίστωσης αυτής, ο υπουργός έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η δρομολόγηση του θέματος των αποζημιώσεων των ιδιωτών.
Οι εργώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων προς την κυβέρνηση για την απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.