Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 11:58:45 πμ
etpa
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 20:41

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Συντάκτης:

Με το «μεταναστευτικό» να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, την Τετάρτη 15/09 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπων της Ένωσης Αγγλικανικών.

Ο επίσκοπος της Ορθόδοξης και Κοπτικής Εκκλησίας, ο επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο επίσκοπος της Ουαλίας καθώς και διοικητικά στελέχη της εκκλησιαστικής ένωσης Αγγλίας και Ιρλανδίας CTBI (Churches together in Britain and Ireland) συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ειδομένη από τον κο Γκουντενούδη και για τις δράσεις που έχουν αναλάβει οι δημοτικές υπηρεσίες στην περιοχή.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε πως η Παιονία, αν και έχει γίνει γνωστή ευρέως το τελευταίο διάστημα λόγω της μετανάστευσης, είναι ένας προορισμός με μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη και τουριστική προοπτική.
Από την πλευρά τους οι Βρετανοί εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν πως έχοντας μια πλήρη εικόνα της κατάστασης μέσω αυτής της επίσκεψης, θα παράσχουν αποτελεσματικότερη βοήθεια στους πρόσφυγες. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ενώσεις Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και σύντομα θα ανταποκριθούν εμπράκτως.
Αργότερα, ο Δήμαρχος δέχθηκε την επίσκεψη του κου Μπακογλίδη, Δημάρχου Καλαμαρίας και του Δημάρχου Αλμωπίας, κου Μπίνου.
Ο κος Γκουντενούδης ευχαρίστησε τους ομολόγους του για την έμπρακτη, υλική συμπαράστασή τους σε τρόφιμα και εξοπλισμό και δήλωσε ικανοποιημένος από την αμέριστη συμπαράσταση Δήμων και φορέων της Μακεδονίας.
Οι δύο Δήμαρχοι από την πλευρά τους, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί την Ειδομένη, δεσμεύθηκαν να είναι δίπλα στην Παιονία και τους ανθρώπους της, που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να συνδράμουν με στόχο τη διευκόλυνση των προσφύγων και μεταναστών.