Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 4:18:11 πμ
etpa
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 23:14

Ενοχλεί δημότες η Εμποροπανήγυρη!

Συντάκτης:

Δημότες που διαμένουν επί και πέριξ της οδού Καπέτα παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη μέτρων προστασίας τους κατά την περίοδο της Εμποροπανήγυρης.


Επικαλέστηκαν έντονα προβλήματα καθαριότητας της περιοχής, θέματα ασφαλούς πρόσβασης στα σπίτια τους, υγιεινής και περιέγραψαν με μελανά χρώματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης απέδωσε δίκιο στους κατοίκους και ζήτησε να ληφθούν μέτρα εν ανάγκη και με περιορισμό των εκθετών ώστε να αποφευχθεί η ...ασφυξία ενώ ζήτησε και λήψη αυξημένων μέτρων υγιεινής.(τουαλέτες).
Από τη πλευρά της διοίκησης ο εντεταλμένος σύμβουλος Μάκης Πεντζερετζής κατέγραψε τη συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, έδωσε το περίγραμμα των κανόνων που θα διέπουν τη φετινή εμποροπανήγυρη και το θέμα παραπέμφθηκε σε προσεχή συνεδρίαση του σώματος όπου και θα συζητηθεί εκτενώς.

 

Καταργήστε την αφού δεν μπορείτε
να την αναβαθμίσετε
Η πλέον τολμηρή όμως θέση διατυπώθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη που πολύ απλά είπε: Μπορείτε να λειτουργήσετε εμποροπανήγυρη με προδιαγραφές σύγχρονες είτε εντός είτε στην περίμετρο της πόλης; Δεν μπορείτε. Και αποδείχθηκε επί σειρά ετών και δεκαετιών από πολλές διοικήσεις του δήμου.
Έτσι όπως λειτουργεί η Εμποροπανήγυρη προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην οικονομία ή τον πολιτισμό του Κιλκίς; Δεν προσφέρει τίποτα αφού έχει εξελιχθεί σε σουβλακοπανήγυρη.
Αν δεν μπορείτε λοιπόν να οργανώσετε με τρόπο και περιεχόμενο μια εμποροπανήγυρη που θα προσφέρει στην πόλη χωρίς να ενοχλεί, απλά καταργήστε την.
Σταράτες κουβέντες του Γιάννη στις οποίες δεν ακούστηκε αντίλογος.

Οι διενέξεις καλά κρατούν
Φαίνεται πως τα προβλήματα στην συνοχή της δημοτικής πλειοψηφίας δεν λύθηκαν με την αποχώρηση των δυο συμβούλων. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ. Θ. Βαφειάδης και Ι. Τσογγίδης, αλλά τούτο δεν στάθηκε ικανό να μην ακουστούν ...χοντράδες. Όπως όταν ο πρώην αντιδήμαρχος Αντώνης Μανουσαρίδης κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι διενεργεί επιλεκτικούς ελέγχους σε πωλητές της λαϊκής αγοράς, "κόβοντας" πρόστιμα 500 ευρώ αν και υπάρχει κυβερνητική ρύθμιση για παράταση ισχύος των αδειών (πρόκειται για όσους δεν ανανέωσαν επειδή δεν είχαν και δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα)
Ο κ. Μάκης Πεντζερετζής αμφισβήτησε την αλήθεια των καταγγελλομένων, ο κ. Μανουσαρίδης επέμεινε: Αν κάνω λάθος εγώ παραιτούμαι, είπε κάποια στιγμή.
Τότε πρέπει ήδη να παραιτηθείτε, απάντησε ο κ. Πεντζερετζής.
Υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Μανουσαρίδης και Πεντζερετζής ανήκουν αμφότεροι στο συνδυασμό της πλειοψηφίας. Που και να μην ανήκαν δηλαδή...

Περί του υπό κατάργηση ΤΕΙ
Χαλασμός κόσμου έγινε το περασμένο Σάββατο με τη σύσκεψη όπου ο εκπρόσωπος (Στάμου) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των φορέων του Κιλκίς ότι το ΤΕΙ καταργείται (ουσιαστικά αυτό είπε) και αντ' αυτού θα μας κάνει την χάρη να γεμίσει το κτήριο του ΤΕΙ με σπουδαστές τμημάτων διετούς φοίτησης, κάτι σαν μεταλυκειακό ΙΕΚ δηλαδή.
Το ρεπορτάζ θα το διαβάσετε σε άλλες σελίδες.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη, καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων του νομού (ένας βουλευτής ο Γ. Γεωργαντάς ήταν παρών, το επιμελητήριο έστειλε εκπρόσωπο κ.ο.κ) επανειλημμένα υπενθύμιζε ότι το ΤΕΙ είναι του νομού και επομένως αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας, την οποία ωστόσο λανθασμένα χαρακτήρισε ως εκπρόσωπο του κράτους στο ν. Κιλκίς, και εν τέλει παρουσίασε τη θέση (κοινή θέση όσων τελικά συμμετείχαν στη σύσκεψη) που έλαβε στη σύσκεψη και συνοψίζεται: ¨Όχι στην κατάργηση του τμήματος, ενίσχυσή του ΤΕΙ και με άλλα τμήματα, και μόνο τότε δεν διαφωνούμε με την λειτουργία και τμημάτων διετούς φοίτησης.
Ο κ. Παύλος Τονικίδης της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να συγκροτηθεί μια οιονεί επιτροπή αγώνα για την αποτροπή της διαγραφόμενης δυσμενούς εξέλιξης, ενώ ο κ. Γιάννης Φαχουρίδης - πάντα εύστοχος- είπε τα πράγματα με το όνομά τους: όσα προτείνουν ουσιαστικά σημαίνουν κατάργηση του ΤΕΙ.
Και κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση.

Πλημμελής καθαριότητα στο Πάρκο-Κήπο
Ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής επανήλθε για μια ακόμη φορά στο θέμα της (μη) καθαριότητας και της εν γένει κακής εικόνας που παρουσιάζει ο δημοτικός Κήπος-Πάρκο επί της Βενιζέλου.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Ζιούτα ουσιαστικά επέρριψε τις ευθύνες στους δημότες αφού όπως είπε, ο Κήπος καθημερινά και αδιάλειπτα καθαρίζεται. Το πρωί καθαρίζεται από τα συνεργεία, αλλά στη διάρκεια της μέρας κι αφού δεν υπάρχει σεβασμός προς τον δημόσιο χώρο, το πάρκο γεμίζει σκουπίδια από τα παιδιά που παίζουν και από όσους τέλος πάντων το χρησιμοποιούν.
Δεν έχει άδικο η αντιδήμαρχος, προφανώς δεν έχει άδικο ούτε ο κ. Παζαρτζικλής, αλλά αν οι δημότες δεν σέβονται το πάρκο και το βρωμίζουν, μήπως έχουν ευθύνη κι όσοι σε κάθε ευκαιρία εκτοξεύουν πάσης φύσεως απαξιωτικά σχόλια εναντίον του;
Διότι πως να σεβαστείς ένα δημόσιο χώρο, όταν ακούς εκείνους που ψήφισες να προτείνουν την ανατίναξή του;