Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 11:50:00 πμ
etpa
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 22:21

Επίσκεψη δημοτικών αντιπροσωπειών στο Δήμο Λύσης

Συντάκτης:

Με τις πιο όμορφες εντυπώσεις επέστρεψαν από την Κύπρο οι δύο Κιλκισιακές αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν μέσα στο Σεπτέμβριο τον αδελφοποιημένο με το Κιλκίς Δήμο Λύσης.
Η πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς  Άννα Δημάκη και τον Ιωάννη Φαχουρίδη, δημοτικούς συμβούλους, τίμησε με την παρουσία της, τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις ''Ημέρας Μνήμης της Λύσης'' που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Δρομολαξιάς και περιλάμβαναν εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου και συναυλία του Δημήτρη Φανή.


Η κα Δημάκη μεταφέροντας τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη τόνισε ότι η Ημέρα Μνήμης της Λύσης είναι και Ημέρα Μνήμης του Δήμου Κιλκίς που επιζητεί όπως και όλος ο ελληνισμός τη διασφάλιση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, στηριγμένης στην ειρηνική συνύπαρξη και συναδέλφωση ενώ σημείωσε ότι εμβαθύνονται οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων με συνδετικό κρίκο το Λυσιώτη ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Λύσης, η κα Δημάκη επέδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το ιστορικό λεύκωμα των εκατό χρόνων του Δήμου Κιλκίς ως αντίδωρο αγάπης και εκτίμησης και τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Καουρή.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κιλκίς κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Λύσης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και επισκέφθηκαν το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου και τις ιερές μονές Μαχαιρά και Κύκκου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από το Μητροπολίτη Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρο που τους παρέθεσε γεύμα.
Επίσκεψη στο Δήμο Λύσης πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Τσαντάκης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα Αναστασία Φλώρου. Συμμετείχαν σε ειδική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης όπου παρουσίασαν τις βασικές αρχές σχεδίου καταστατικού με σκοπό την ίδρυση Ελληνοκυπριακού Συνδέσμου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, το οποίο θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για τη λειτουργία και υποστήριξη του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' Ακρίτα.
Παρόντες στην ειδική συνεδρία ήταν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (Σ.Ι.Μ.Α.Ε) Θάσος Σοφοκλέους και ο ταμίας του Συμβουλίου Ανδρέας Μαϊμαρίδης οι οποίοι, μαζί με την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, χαιρέτισαν τη νέα προσπάθεια των δύο Δήμων για την πιο οργανωμένη λειτουργία του Μουσείου στον Ακρίτα.
Προς τιμήν των φιλοξενουμένων ο Δήμαρχος Λύσης παρέθεσε δείπνο και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στη Δημοτική Αρχή Κιλκίς για τη συνδρομή της στην ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' που προβάλλει τον ιστορικό αγώνα του Κυπριακού λαού.