Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 10:01:54 μμ
etpa
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 21:59

Επιτέλους! Έστειλαν ενίσχυση 100.000 ευρώ στην Παιονία

Συντάκτης:

Με ίδια μέσα  προσπάθησε ο Δήμος Παιονίας  να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του λόγω της πλημμυρίδας των προσφύγων – μεταναστών στην Ειδομένη. Και παρά τις επανειλημμένες από μηνών  εκκλήσεις του Δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη  για έκτακτη οικονομική ενίσχυσή του το κράτος εκώφευε. Ωστόσο, έστω καθυστερημένα, το Υπουργείο Εσωτερικών έπραξε το αυτονόητο. Χρηματοδότησε εκτάκτως με 100.000 ευρώ το Δήμο Παιπονίας και η πίστωση έγινε ασμένως αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης  22 Δεκεμβρίου, το ποίο και προχώρησε στη σχετική-ισόποση  αναμόρφωση του προϋπολογισμού του.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Σιωνίδης άσκησε κριτική στον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη για δηλώσεις του στις εφημερίδες μας που αναδημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα του δήμου και αφορούσαν σε ευχαριστίες του κ. Δημάρχου προς τον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα «Κράτησε το λόγο του. Ελπίζουμε να τον κρατήσουν και οι άλλοι υπουργοί» όπως είχε δηλώσει ο κ. Γκουντενούδης την επόμενη ημέρα από την  εκκένωση της  Ειδομένης.
Ο κ. Σιωνίδης εκτίμησε ως εκ του περισσού τις δηλώσεις αυτές. Ήταν αυτονόητο το καθήκον του κ. Μουζάλα αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης είχαν ασκηθεί μεγάλες πιέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σιωνίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του «Τη Δευτέρα μίλησα με τον κ. Μουζάλα και την Τετάρτη έγινε η εκκένωση. Ενδιάμεσα την Τρίτη έγινε στην Ειδομένη η λαϊκή συνέλευση. Ευχαρίστησα το Υπουργό επειδή κράτησε το λόγο του, όταν τη Δευτέρα δεσμεύτηκε ότι θα εκκενώσει εντός ολίγου της Ειδομένη. Και το έπραξε σε δυο μέρες… Μάλιστα ευχήθηκα την ίδια συνέπεια να επιδείξουν και οι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης… « απάντησε ο κ. Γκουντενούδης και το θέμα έληξε.