Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:22:02 πμ
etpa
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 22:07

«Έργων Διάκρισις – Παιονία 2016» Μηνύματα αισιοδοξίας και δημιουργίας

Συντάκτης:

Εκδήλωση γεμάτη με μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας και προκοπής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, με την πρωτοβουλία του δήμου Παιονίας να προχωρήσει στη βράβευση προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν και προέβαλαν την Παιονία κατά τη διάρκεια του 2015 σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η εκδήλωση «Έργων Διάκρισις – Παιονία 2016» αποτελεί την απαρχή ενός νέου θεσμού που φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μία μακροπρόθεσμη σχέση μεταξύ του Δήμου Παιονίας και των ανθρώπων που με το έργο τους προβάλλουν την περιοχή, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά του εντός και εκτός Ελλάδας.


Στους χαιρετισμούς της βραδιάς ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, Δημήτρης Μπαβέλης εξήρε το έργο και την προσφορά των τιμώμενων προσώπων, ενώ ο εμπνευστής της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, συγκεκριμένα ανέφερε πως «το έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας εν μέσω μιας τέτοιας δύσκολης συγκυρίας καταφέρνει να παράγει, να εξάγει, να πρωτοστατεί, να καινοτομεί, να αριστεύει και να προσφέρει όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά μέσω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σχολείων, επιχειρήσεων, φορέων, εθελοντών και συλλόγων».
Ως εξέχουσες επιχειρήσεις της περιοχής τιμήθηκαν: η βιομηχανία εξαρτημάτων ανελκυστήρων DOPPLER ABEE, τα οινοποιεία ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ, ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ και ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, η εταιρία παραγωγής προϊόντων με βάση το ρόδι ΡΟΔΩΝΑΣ Α.Ε.
Παράλληλα, ειδικά βραβεία έλαβαν: το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ” και ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ «Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ» ΕΥΡΩΠΟΥ, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας σειρά μεταλλίων σε πανελλήνιο, βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν: ο ΒΛΑΣΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, διακεκριμένος ζωγράφος και αγιογράφος και ο ΚΟΥΛΟΥΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, φοιτητής πλέον του Οικονομικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων καθώς πέτυχε τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, βραβεύτηκε ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων οι „ΑΚΡΙΤΕΣ“ για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου συμπληρώνοντας 50 συναπτά έτη συνεχούς λειτουργίας και κοινωνικής - πολιτιστικής δραστηριότητας.
Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στους Εθελοντές της Παιονίας για την ανιδιοτελή προσφορά και αλληλεγγύη τους στην προσφυγική κρίση που κορυφώνεται στην Ειδομένη. Το βραβείο παρέλαβε ως εκπρόσωπος των εθελοντών ο κ. Βασίλειος Τσαρτσάνης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε χάρη στην επιμέλεια, παρουσίαση και σκηνοθεσία του Γιώργου Λυμπέρη, την βιντεοσκόπηση και μοντάζ του κου Σωκράτη Μουρατίδη, την υποστήριξη οπτικοακουστικών μέσω και φωτισμού από τον Κώστα Μιχαηλίδη και Δημήτρη Μαντσίδη και του κ. Μανώλη Γιαννακίδη για το μουσικό δρώμενο.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο πάτερ Εμμανούηλ από την ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, ο πρόεδρος του ΔΣ Παιονίας, Γιάννης Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αλίρης Ιωάννης, Λάζαρος Ευθυμιάδης, Αναστασία Παπαδόπουλου, Αδαμόπουλος Γιάννης, Μεμετζής Κωνσταντίνος, η περιφερειακή σύμβουλος κα Καραμισάκη Μιχαλία, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Δεβετζόπουλος Αιμίλιος, Φράγκος Γεώργιος, Σιωνίδης Κωνσταντίνος και κα Καρβουνιάρη Γαρυφαλλιά καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.