Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:00:20 μμ
etpa
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 19:59

Έρχονται μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Αυτή είναι μια πραγματικά καλή είδηση καθώς αφορά σε μειώσεις δημοτικών τελών για όλους τους δημότες του Κιλκίς ενώ έμφαση θα δοθεί σε ειδικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι.
Την αισιόδοξη αυτή είδηση πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προανήγγειλε πως από τον προσεχή προϋπολογισμό και επομένως για τα δημοτικά τέλη έτους 2022 θα ισχύσουν μειώσεις εξαιτίας της αύξησης των δημοτικών εσόδων του ιδίου έτους ως αποτέλεσμα των φορολογήσιμων τετραγωνικών μέτρων .


Η αύξηση των τετραγωνικών προήλθε από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και την εν συνεχεία δήλωση στο Δήμο Κιλκίς των πραγματικών τετραγωνικών των κατοικιών επί των οποίων επιβάλλονται δημοτικά τέλη. Τις σχετικές πληροφορίες έδωσε στο σώμα, στην ίδια συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χατζηαποστόλου και τα στοιχεία που έδωσαν οι δυο άνδρες είναι αυτά που παρουσιάζουμε στη συνέχεια.
Τα στοιχεία από την όλη διαδικασία η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση από τις υπηρεσίες του δήμου είναι συγκλονιστικά. Μέχρι τώρα δημοτικά τέλη επιβάλλονται σε συνολικά 800.000 τετραγωνικά μέτρα. Μετά τις νέες δηλώσεις των δημοτών ‘η ιδιοκτητών κατοικιών στα όρια του δήμου Κιλκίς θα επιβάλλονται τέλη σε 1.300.000 τετραγωνικά μέτρα! Αύξηση 48% και όπως εύλογα τεκμαίρεται ανάλογη θα είναι και η αύξηση των εσόδων.
Η δημοτική αρχή λοιπόν δια του Δημάρχου προανήγγειλε όχι μόνο μείωση τελών στον γενικό πληθυσμό, αλλά και την ενεργοποίηση διάταξης η οποία προνοεί την προστασία ειδικών -ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι-τρίτεκνοι.
Υπολογίζεται ότι στα όρια του δήμου είναι καταγεγραμμένες περί τις 200 οικογένειες ΑΜΕΑ (με μόνιμη αναπηρία) και από 300 οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων.
Να σημειωθεί ότι για τον σκοπό αυτό συντάσσεται οικονομοτεχνική μελέτη η οποία πιθαναλογείται ότι θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Αυγούστου και θα «δείξει» τα οικονομικά όρια εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί η δημοτική αρχή.
Οι τελικές αποφάσεις επί των δημοτικών τελών θα ληφθούν σε κάθε περίπτωση πριν την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού ώστε από το 2022 – ενδεχομένως ως πρώτη δόση διότι ενδέχεται το όλο πρόγραμμα μειώσεων να εκταθεί σε δυο έτη- να ισχύσουν τα μειωμένα δημοτικά τέλη. Σε κάθε περίπτωση ο προσεχής Οκτώβριος θεωρείται ο καθοριστικός μήνας.

Έκθεση εικόνων