Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 7:24:21 μμ
etpa
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 15:56

Φωταγώγηση Δημαρχείου την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Συντάκτης:

Τις εκδηλώσεις της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε χθες ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο από τον ίδιο καθώς και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαϊδη.

 

Με την εξόντωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τα τουρκικά στίφη τέθηκε σε εφαρμογή η τρίτη αιματηρή πράξη των διωγμών, τραγική κορύφωση της οποίας υπήρξε η Μικρασιατική καταστροφή και η έξοδος των εναπομεινάντων Ελλήνων από την πατρογονική Ιωνική Γη. Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ημέρα πένθους αλλά και απαίτησης για την αναγνώριση των βάναυσων εγκλημάτων από τους θύτες τους επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς μετά το πέρας των εκδηλώσεων. 

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, ο Δήμος Κιλκίς φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο του άδικου αίματος, το Δημαρχείο Κιλκίς.