Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 2:33:15 μμ
etpa
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 21:39

Για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ κατηγορείται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου κατηγορείται ότι ιδιοποιούνταν χρήματα από τα δίδακτρα των μαθητών ενώ φέρεται ότι "φούσκωνε" τις αμοιβές των μουσικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα κατηγορείται ότι πλήρωνε τους μουσικούς επτά ευρώ την ώρα, ενώ ο ίδιος εισέπραττε χρήματα από τον δήμο για 17 ευρώ την ώρα. Επίσης σύμφωνα με το βούλευμα καταβλήθηκαν αμοιβές σε μουσικούς χωρίς αυτοί να κάνουν μαθήματα ενώ φέρεται ότι έγιναν και εικονικές αγορές μουσικών οργάνων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η "τρύπα" που δημιουργήθηκε την περίοδο από το 2008 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 φτάνει τις 300.000 ευρώ!

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου που ανήκε στο "Δημοτικό κέντρο πολιτισμού και πληροφορικής δήμου Πολυκάστρου" παραπέμπεται σε δίκη για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δήμου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου ενώ για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται και ακόμη 16 άτομα, σύμβουλοι και εργαζόμενοι που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία και για συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Πηγή: dailythess