Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:40:29 μμ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 20:01

Γκουντενούδης: «Δεν θα δεχθούμε διόδια στην ΠΑΘΕ πριν γίνουν τα έργα»

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παιονίας κ. Γκουντενούδη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.


    Το μείζον θέμα της συναντήσεως ήταν το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να λειτουργήσει το σταθμό διοδίων στους Ευζώνους Κιλκίς, καθώς έχει ήδη δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη, όπως αποκάλυψαν οι εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
    Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου αλλά και της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για το αίτημα της κατασκευής διπλού δρόμου στην εθνική οδό από το κόμβο της Χαλάστρας μέχρι και το κόμβο Πολυκάστρου, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε πια ανθρώπινες ζωές, οι τρεις εκπρόσωποι του νομού Κιλκίς επισήμαναν στο Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ότι δεν δύναται νομικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβληθεί τέλος διοδίων σε δρόμο ο οποίος δεν πληροί τις προδιαγραφές.
    Πρόθεση του προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε., την οποία και εξέφρασε, είναι η άμεση εξεύρεση των απαραίτητων πιστώσεων για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της ΠΑΘΕ.
    «Με την συγκεκριμένη προκήρυξη του διαγωνισμού για το σταθμό διοδίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Παιονίας, εκφράζουμε την ανησυχία ότι όχι μόνο δεν δρομολογείται η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά απομακρύνεται η προοπτική αυτή και παράλληλα διασφαλίζεται μονάχα ο παραχωρησιούχος του έργου.
    Η τοπική κοινωνία όμως δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο τη λειτουργία σταθμού διοδίων και ειδικά πλευρικών διοδίων στο κόμβο Αγίου Αθανασίου, πριν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών».