Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:52:48 μμ
etpa
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 14:38

Γκουντενούδης: Εξαίρεση του Δήμου Παιονίας από τις αποζημιώσεις λογω προσφυγικού

Συντάκτης:

Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, λόγω του γεγονότος ότι τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται μονάχα διά περιφοράς, τα θέματα που λαμβάνουν χώρα στην ημερήσια διάταξη του κάθε Δ.Σ. δεν γίνονται γνωστά και γι αυτό αναγκαζόμαστε να γνωστοποιούμε τις θέσεις μας μέσω του τύπου είτε αυτός είναι ηλεκτρονικός είτε έντυπος.

 

Με την δημοσίευση του ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5722 στις 24/12/2020 και με την απόφαση με αριθμό 15785, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν για αποζημιώσεις από προκληθείσες ζημιές λόγω παραμονής προσφύγων και μεταναστών για το έτος 2020 αλλά και παρελθόντων ετών, τους δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες φιλοξενίας μεταναστών.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όπου οι αποζημιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 6.276.776 ευρώ.

Ο Δήμος Παιονίας που είναι;

Μήπως και πάλι κ. Σιωνίδη σας φταίει η προηγούμενη διοίκηση;

Όπως γνωρίζουμε, έχουν προκληθεί διάφορες ζημιές που έχουν κοινοποιηθεί στην Ειδική Γραμματεία Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Όταν παρέλαβε ο νέος δήμαρχος ήταν ήδη ενημερωμένος από την προηγούμενη διοίκηση για το εύρος και το ύψος των ζημιών όπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. από εκείνον κατόπιν ερώτησης, πήγε στην αντίστοιχη γραμματεία και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα!

Ενώ έχουν ήδη παρέλθει 16 μήνες της τωρινής διοίκησης, τί έκανε ο δήμαρχος για το πρόβλημα αυτό, ούτως ώστε να ενημερωθεί  η αντίστοιχη υπηρεσία για να μπει στον κατάλογο των αποζημιώσεων ο Δήμος Παιονίας;

Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Σιωνίδη, η σκέψη που τον οδήγησε σε όλη αυτή την ολιγωρία ήταν το γεγονός ότι η όλη διαδικασία κινήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά όπως περίτρανα αποδεικνύεται, έτσι λειτουργεί η σημερινή διοίκηση.

Με πεπαλαιωμένη νοοτροπία και την πληρώνει, είτε ο δήμος, είτε και οι ίδιοι οι δημότες, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Κύριοι της διοίκησης, επιτέλους λειτουργείστε ως διοίκηση, και μην προσπαθείτε να μετακυλήσετε τις ευθύνες για την ανεπάρκεια και την ανυπαρξία σας σε άλλους.

Ο Δήμος Παιονίας έχει συνέχεια και πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και για τις ανάγκες των δημοτών.

Δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να λειτουργεί ως παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους το οποίο η διοίκηση Σιωνίδη κουκουλώνει με λαϊκίστικες ενέργειες και κραυγές.

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»