Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:27:28 πμ
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 21:23

Γκουντενούδης με Μουζάλα και Μπαλάφα στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου και την Τρίτη 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης βρέθηκε στην Αθήνα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη αλλά και την περικοπή θεσμοθετημένων πόρων από την αυτοδιοίκηση και τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από την κυβέρνηση.


Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα και συζήτησαν θέματα που άπτονται της διαχείρισης του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, της ύδρευσης του αλλά και για τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες κατοίκους-παραγωγούς των περιοχών του Δήμου λόγω της πολύμηνης παραμονής των προσφύγων εκεί. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθεί η λύση ειδικά για την εκταμίευση των πιστώσεων για αποζημιώσεις προς τους ιδιώτες δικαιούχους του Δήμου και επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας Ν. Καβάλας.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ όπου και συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για το θέμα της ΠΑΘΕ και των διοδίων.