Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 1:52:25 πμ
etpa
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 21:18

Γουμενισσιώτες προς δήμαρχο: Έλα να συζητήσουμε για τα προβλήματά μας

Συντάκτης:

Δημόσια  πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Παιονίας απευθύνουν πέντε πολίτες της Γουμένισσας για να συζητηθούν τα προβλήματα και τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής.


Στην επιστολή τους αναφέρουν:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αιτούμαστε τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας στη Γουμένισσα, για την άμεση και αναλυτική ενημέρωση όλων των δημοτών ως προς:
• Τις θέσεις του Δήμου Παιονίας απέναντι στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τη Δ.Ε. Γουμένισσας και τα οποία αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή μας προς τη δημοτική Αρχή με             ημερ. 26.5.2015 και αριθ. Πρωτ. 12280.
• Την πρόθεση του Δήμου να προβεί στη συντήρηση-αποκατάσταση, την κατασκευή πεζοδρομίου και στην τοποθέτηση σχαρών περισυλλογής όμβριων υδάτων, στην οδό Ροδοπούλου (οδός έμπροσθεν Γυμνασίου-Λυκείου) και στις παράπλευρες οδούς προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο και την Κάρπη (μέχρι το γήπεδο).
Λόγω κακοτεχνιών, της έλλειψης πεζοδρομίου και τις ανύπαρκτες εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης, υφίσταται  μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων για τους μαθητές που φοιτούν στα παραπάνω σχολικά ιδρύματα.
• Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για τη Δ.Ε. Γουμένισσας και τον προγραμματισμό της για αντικατάσταση  των σωληνώσεων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης της Γουμένισσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑΠ προτίθεται να αντικαταστήσει σωληνώσεις μήκους περίπου 800 μ., από σημείο βλάβης κοντά στο Νοσοκομείο ως τη δεξαμενή. Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να επεκταθούν οι εργασίες αντικατάστασης σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, καθώς ο αμίαντος αποτελεί καρκινογόνο υλικό.

Κύριε Δήμαρχε,
Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα η αιτούμενη ημερίδα, για να ενημερωθούν όλοι οι συνδημότες μας από αρμόδια χείλη, για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης και αποκατάστασης των χρονιζόντων προβλημάτων της περιοχής μας.
Δημότες Δ.Ε. Γουμένισσας
Δογιάμας Κωνσταντίνος
Μίσκου Αικατερίνη
Πασέντσης Δημήτριος
Στρέρτσος Φώτιος
Τσιακιρόπουλος Ανέστης

Την επιστολή τους οι πέντε δημότες κοινοποίησαν στον Αντιπεριφρειάρχη, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, τον πρέοδρο της ΔΕΥΑΠ, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, την μητρόπολη Γουμένισσας και τον Τύπο.