Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 10:42:23 μμ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 14:51

Στάθης Κωνσταντινίδης από το Κιλκίς: Μέλημά μας να προάγουμε κάθε περιοχή της Β. Ελλάδας

Στάθης Κωνσταντινίδης από το Κιλκίς: «Μέλημά μας να προάγουμε κάθε περιοχή της Β. Ελλάδας αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».

Αναλυτική ενημέρωση για τα εμβληματικά και σημειακά έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ωριμάζουν μελετητικά και έχουν ισχυρό αναπτυξιακό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, έλαβε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην ολοήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στον Δήμο Κιλκίς.

 

Συνάντηση με Δήμαρχο Κιλκίς

Με πρώτο σταθμό της ολοήμερης περιοδείας του τον Δήμο Κιλκίς ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κιλκίς  Δημήτρη Κυριακίδη και είχαν μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου και τη θωράκισή του με ισχυρά έργα υποδομής.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έκανε εκτενή ενημέρωση στον Υφυπουργό για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου στη διεκδίκηση και απορρόφηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων με  αιχμή του δόρατος την υλοποίηση έργων ύψους 104,7 εκατ. ευρώ.

Με ιδιαίτερη αναφορά στα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ σε 35 οικισμούς, οι αντικαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης των οποίων έχουν ολοκληρωθεί στο 35% του έργου, στην κατασκευή των δύο διυλιστηρίων νερού σε Κιλκίς και Πικρολίμνη, στην ένταξη του αποχετευτικού δικτύου τεσσάρων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στις αναπλάσεις των Σχολικών Αυλών σε σχολικές μονάδες της πόλης, στην ανανέωση του δημοτικού στόλου οχημάτων, στην αξιοποίηση προγράμματος της ΔΥΠΑ για την ανάσχεση της τοπικής ανεργίας και την εργασιακή αποκατάσταση 1.061 μακροχρόνια ανέργων μέσα σε μία τετραετία, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε στον συνομιλητή του ότι η Δημοτική Αρχή έχει εργαστεί μεθοδικά και έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να σταθεί συνεπής στις προϋποθέσεις και στις προθεσμίες των πράξεων ένταξης προκειμένου να κερδίσει πολλά έργα, ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει την υποστηρικτική συνδρομή της Κυβέρνησης και του πολιτικού της προσωπικού σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται.

Από τον κ. Κωνσταντινίδη ο Δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε τη συμπερίληψη του κτηρίου της  παλιάς Νομαρχίας Κιλκίς στις χρηματοδοτικές πρόνοιες του Υπουργείου με γνώμονα το  Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα ενεργοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την αποκατάσταση, αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κτηριακού αποθέματος στη Μακεδονία και τη Θράκη και την αστική αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου.

Ο κ. Κωνσταντινίδης υιοθέτησε το αίτημα του Δημάρχου Κιλκίς σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς Νομαρχίας ώστε όπως είπε ένα εμβληματικό κτήριο να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο δημόσιο χώρο σε συνδυασμό με τη γειτνίασή του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.     

Στη συζήτηση πήραν μέρος και οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας Ελένη Πατλάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης.

 

Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και παρεμβάσεις προτεραιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, σήμερα, στο Διοικητήριο.

Υπογραμμίζοντας το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο δράσεων, παρεμβάσεων και έργων που είτε έχουν ολοκληρωθεί από την Π.Ε. Κιλκίς, είτε βρίσκονται σε στάδιο προεργασίας ή και ωρίμανσης,  ο κ. Βεργίδης αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων  - στον καθαρισμό των ρεμάτων, θέμα καίριας σημασίας για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και την προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, τη συντήρηση του οδικού  δικτύου ευθύνης της Π.Ε. Κιλκίς,  την ανάγκη σαφούς καταμερισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ του Α’ και του Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης με και τη διάθεση περισσότερων χρηματοδοτικών πόρων, ούτως ώστε, οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται και από τα απαραίτητα – για την υλοποίησή τους  - οικονομικά “εργαλεία”.

Ο κ. Βεργίδης  επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κ. Κωνσταντινίδη. Νωρίτερα, ο κ. Βεργίδης και ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκαν την υπό κατασκευή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (στο ισόγειο του Διοικητηρίου), όπου ο κ. Κωνσταντινίδης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Και στις δυο συναντήσεις, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «μέλημα της κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης είναι να προάγει κάθε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει», επισημαίνοντας πως η συνεργασία του με τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες τους είναι σταθερή και στενή, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου ο Διοικητής του, κ. Γιάννης Ανδρίτσος  παρουσίασε δυο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νοσοκομείου. Το ένα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο αφορά στον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ανέρχεται σε 1,850 εκατομμύρια ευρώ, με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, ο κ. Ανδρίτσος έθεσε τα ζητήματα της ενίσχυσης της Παθολογικής Κλινικής, καθώς και των άγονων διαγωνισμών για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Πέραν των παραπάνω, το πρόγραμμα της περιοδείας περιελάμβανε επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Επιμελητήριο Κιλκίς όπου ο  Πρόεδρός του, κ. Χρήστος Χατζημλάδης, τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς "ΒηματΖΩ" και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης συμμετείχε σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς, με τον Πρόεδρο της, κ. Μηνά Παπαδόπουλο, να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου οι πολίτες του Κιλκίς θα δώσουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ψήφο σταθερότητας στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης  σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πάντα κοντά στην κοινωνία, προσθέτοντας πως η εξέλιξη και η πρόοδος κάθε χώρας απαιτούν συνεχή βελτίωση.  «Ο λαϊκισμός καραδοκεί και οι εκφραστές του δεν πρέπει να δυναμώσουν. Γι' αυτό, στις 9 Ιουνίου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν πρέπει να δημιουργήσει καμία υποψία αστάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.