Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:09:11 πμ
etpa
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 23:32

Γράμμα από τη Νέα Ζηλανδία: Θωρακίστε το νερό σας για να μην τραβήξετε όσα κι εμείς

Συντάκτης:

Συγχαίρει τον Κώστα Θεοδωρίδη για το άρθρο του.

 

Αγαπητοί μου,
Σας γράφω από την μακρινή Νέα Ζηλανδία για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ελπίζω να δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σας.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφερθώ στο άρθρο του Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, που δημοσιεύθηκε στην Πρωινή στις 7 Φεβρουαρίου, και αφορούσε την Δ.Ε.Υ.Α Κιλκίς και να τον συγχαρώ που έφερε στην προσοχή των διοικούντων και των κατοίκων του Νομού Κιλκίς γενικά, τα "κακώς έχοντα" στην Δημοτική αυτή επιχείριση.


Και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας διότι, παρ' όλο που η χώρα που ζω τώρα και 47 χρόνια, η Νέα Ζηλανδία, είναι γενικά προοδευμένη χώρα σε έργα υδρεύσεως, δυστυχώς όμως πριν 6 περίπου μήνες, είχαν μόλυνση πόσιμου νερού σε μια μεγάλη επαρχιακή, κτηνοτροφική περιοχή (Hawkes Bay) με πολύ θλιβερά αποτελέσματα. Γύρω στα 500 άτομα χρειάσθηκαν πολυήμερη νοσοκομειακή νοσηλεία και μόλις τον περασμένο μήνα, μετά από πολλές αναλύσεις και διατριβές, η τοπική Δημοτική Αρχή κατάφερε να βεβαιώσει τον πληθυσμό της περιοχής ότι τώρα πια είναι ασφαλές να πίνουν νεράκι από το υδραγωγείο τους!
Ας θυμηθούν οι διοικούντες την Δ.Ε.Υ.Α Κιλκίς, την έκφραση που λέει, κάπως έτσι: Το να προλάβεις  ένα κακό πριν γίνει, είναι πολύ καλλίτερο από το να
προσπαθήσεις  διορθώσεις τις συνέπειές του  μετά που έγινε!
Συγχαρητήρια λοιπόν  στον κύριο Θεοδωρίδη και ας ελπίσουμε πως η σάλπιγγα κινδύνου που έκρουσε, δεν θα μείνει "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!
Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες εκ των προτέρων για την φιλοξενία σας,

Νίκος   Ζαχαριάδης
17 Signallers Grove, Wellington, New Zealand 6022
Tel : 64-4-3888199