Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:48:21 πμ
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 20:10

Η Λένα Αναστασιάδου κατηγορεί προϊστάμενο της ΔΕΥΑ Κιλκίς. "Θα τα πούμε στα Δικαστήρια" η απάντηση

Τον πειθαρχικό έλεγχο του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Κιλκίς ζήτησε η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Λένα Αναστασιάδου σε συνέντευξή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή.
Η κ. Αναστασιάδου επικαλούμενη στοιχεία του ΓΕΜΗ (Μητρώου Επιχειρήσεων) κατήγγειλε ότι ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑ (δεν τον κατονόμασε αλλά αναφερόταν στον κ. Γιάννη Παραγιό, ο οποίος προΐσταται των τεχνικών υπηρεσιών της επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης του δήμου Κιλκίς) συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλός της η οποία εταιρεία με βάση τους ΚΑΔ προμηθεύει με σωλήνες, υδρόμετρα, αντλίες, κάνει γεωτρήσεις…

 

Κι αυτή η εταιρεία ενώ ήταν ΙΚΕ έγινε ΑΕ από το 2019 και σε αυτήν ήταν διευθύνων σύμβουλος ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2023.
Η κ. Αναστασιάδου συνέχισε: Δεν ξέρω αν είναι ηθικό, αλλά ζητώ από μια δημόσια αρχή στην οποία και θα απευθυνθώ επώνυμα να απαντήσει αν είναι σύννομο ένα διευθυντικό στέλεχος το οποίο υπογράφει τη σύνταξη μιας μελέτης, υπογράφει την παραλαβή των όποιων προμηθειών και συγκεκριμένα των ψηφιακών υδρομέτρων, μπορεί να είναι και διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία ιδίου αντικειμένου.
Η εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή ο Δήμαρχος, οφείλει να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θόδωρος Βαφειάδης.
Η κ. Αναστασιάδου τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να επικαλείται άγνοια, ιδιαίτερα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και οι νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι, ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε τα κύρια σημεία της κατά καιρούς κριτικής που άσκησε στη ΔΕΥΑ (χαμηλά ποσοστά εκπτώσεων, χρέος 8 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, αλλαγή αντικειμένου προμήθειας, πληρωμή του πριν την παραλαβή, παραλαβή στην Αθήνα κ.ο.κ)
Τέλος αναφέρθηκε σε εμπλοκή και κύκλους συμφερόντων απαιτώντας απαντήσεις στις καταγγελίες της.

 

"Θα τα πούμε στα Δικαστήρια"

Ναι, συμμετείχα σε εταιρεία η οποία πέραν όσων ΚΑΔ επικαλείται η κ. Αναστασιάδου δραστηριοποιούνταν και σε δεκάδες ακόμα ΚΑΔ. Δεν συμμετέχω πλέον όχι επειδή φοβήθηκα την κ. Αναστασιάδου αλλά για πολύ σοβαρότερους λόγους.
Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του προς την εφημερίδα μας ο κ. Γιάννης Παραγιός, προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Κιλκίς, υπόψιν του οποίου θέσαμε τις καταγγελίες της κ. Αναστασιάδου.
Και ο Παραγιός συνέχισε: Η συμμετοχή μου ήταν νόμιμη, η δράση της εταιρείας ήταν απολύτως νόμιμη και ουδέποτε ασχολήθηκε με έργα ή προμήθειες στα όρια του ν. Κιλκίς. Επιπλέον η εταιρεία στην οποία συμμετείχα ουδέποτε εμπορεύθηκε υδραυλικά υλικά και εξαρτήματα και δεν είχε καμία σχέση με τα έργα της ΔΕΥΑ Κιλκίς και τους αναδόχους της.
Η δουλειά μου κρίθηκε και αναγνωρίστηκε από το τεράστιο έργο που φέραμε σε πέρας και συνεχίζουμε να προάγουμε στη ΔΕΥΑ Κιλκίς προς όφελος των δημοτών μας. Δουλειά σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και η νομιμότητα των ενεργειών και δράσεων μας έχει ελεγχθεί επανειλημμένα από τις κατά νόμο αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Παραγιός όμως έδωσε και μια άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση: Με την κ. Αναστασιάδου βρισκόμαστε σε δικαστική- νομική διαμάχη επειδή εγώ και ο κ. Αν. Πογέλης υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑ όταν η κ. Αναστασιάδου που επικαλείται και την ηθική, ζήτησε τον διπλασιασμό των αποδοχών της ως τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς.
Διερωτώμαι όμως γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΔΕΥΑ συνεργάστηκε με άλλη εταιρεία στην οποία συμμετείχε άλλο σημαίνον στέλεχος της επιχείρησης.
Και τέλος, αφού περί ηθικής ο λόγος, θα ήταν ενδιαφέρον για τους πολίτες να γνωρίζουν γιατί άραγε η κ. Αναστασιάδου σιώπησε μετά την αρχική της έκρηξη για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης σε εφαπτόμενο της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου οικόπεδο.
Αυτά προς το παρόν και καταληκτικά να δηλώσω ότι όπως είναι φυσικό θα υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου με κάθε νόμιμο τρόπο επί όσων αβάσιμων με κατηγορεί η κ. Αναστασιάδου.