Η χωματερή όμως ενοχλεί και πλέον το όλο θέμα έλαβε διαστάσεις καθώς τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Την αντίδραση της διοίκησης του δήμου ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Φαχουρίδης. Επικαλέστηκε τη μικρή απόσταση (150 μέτρων όπως είπε) από την είσοδο του Λόφου Ηρώου της Μάχης, τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει και οπτική επαφή με την χωματερή και ζήτησε από τη διοίκηση να κινηθεί προς την κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος.
Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Ζιούτα -Γιαννακούλα απάντησε ο δήμος δεν έχει καμιά εμπλοκή με το θέμα παρά μόνο ότι ο εργολάβος που που πρόκειται να εναποθέσει ογκώδη αντικείμενα στην εν λόγω έκταση έχει τετράμηνη σύμβαση με το δήμο Κιλκίς από τον Σεπτέμβριο έως τη λήξη του τρέχοντος έτους για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων. Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. αντιδήμαρχος καθαριότητας, ο εν λόγω εργολάβος πήρε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες άδειες που εκδόθηκαν αφού γνωμάτευσαν για την καταλληλότητα της έκτασης διάφορες υπηρεσίες και φορείς. Ως εκ τούτου η αρμοδιότητα ελέγχου δεν ανήκει στο Δήμο, αλλά στην Υπηρεσία της Περιφέρειας η οποία εξέδωσε την άδεια.
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 19:45
Η (μέλλουσα) χωματερή ογκωδών στο Κιλκίς διαθέτει άδεια, αλλά ενοχλεί
Ο εργολάβος που πρόκειται να εναποθέσει τα ογκώδη αντικείμενα σε ιδιωτική έκταση (χωράφι), και σε απόσταση 250 μέτρων από την είσοδο του Λόφου-Ηρώου της Μάχης του Κιλκίς, έχει λάβει έγκριση - άδεια βάσει του σχετικού νόμου.
Έκθεση εικόνων
View the embedded image gallery online at:
https://www.eidisis.gr/aytodioikisi/i-melloysa-xomateri-ogkodon-sto-kilkis-diathetei-adeia-alla-enoxlei.html#sigProIda6667cd4f0
https://www.eidisis.gr/aytodioikisi/i-melloysa-xomateri-ogkodon-sto-kilkis-diathetei-adeia-alla-enoxlei.html#sigProIda6667cd4f0



