Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:59:24 πμ
etpa
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 22:49

Ηλίας Αβραμίδης: “Με τη σημερινή διοίκηση συνεργαζόμαστε αρμονικά”

Συντάκτης:

Τη δική του απάντηση στις αιτιάσεις της κας Λένας Αναστασιάδου, πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλκίς, περί παραγκωνισμού του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας, Ηλία Αβραμίδη, από τη σημερινή διοίκηση, δίνει ο ίδιος ο κ. Αβραμίδης:


“Οι ΔΕΥΑ διοικούνται από την αιρετή διοίκηση, που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, τον αιρετό Πρόεδρο και την υπηρεσιακή ιεραρχία με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή ο οποίος έχει εκτελεστικά καθήκοντα.
Οι ρόλοι των οργάνων της διοίκησης είναι διακριτοί και αλληλοσυμπληρούμενοι.
Με τη σημερινή διοίκηση συνεργαζόμαστε αρμονικά από την αρχή της θητείας της και το αποτέλεσμα είναι ορατό:
1. Υιοθετήθηκε η εισήγησή μου για άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των διαρροών με αντικατάσταση δικτύων. Σε αυτή τη βάση υποβλήθηκε η μεγάλη πρόταση των εμβληματικών έργων ύδρευσης με κύριο έργο την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε 36 οικισμούς, η οποία έτυχε άμεσης αποδοχής και έγκρισης ως η μεγαλύτερη πρόταση του προγράμματος Α. Τρίτσης.
2. Καταρτίστηκε νέος προϋπολογισμός που έθεσε ως μεγάλη προτεραιότητα την ωρίμανση των μελετών έργων, για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων ενόψει των αναμενομένων σχεδίων ενίσχυσης των οικονομιών από την πανδημία και την διεκδίκηση πόρων για υποδομές ύδρευσης αποχέτευσης.
3. Καθορίστηκε ο προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης διαρροών σε ύψος που επιτρέπει τη διεκδίκησή τους και από τους άμεσα εμπλεκόμενους εργολήπτες.
4. Καταρτίστηκε νέος κανονισμός ύδρευσης που επιλύει χρόνια προβλήματα καθημερινότητας και υποδομών ανάπτυξης (ικανοποίηση αιτημάτων δημοτών, επεκτάσεις δικτύων για ενίσχυση τοπικής οικονομίας κλπ).
Ενίοτε ανακύπτουν θέματα από αποκλίνουσες απόψεις, εκτιμήσεις – χειρισμούς, επικάλυψη ρόλων κλπ. Συνεργαζόμαστε οριζόντια με τη διοίκηση για την επίλυση όσων προβλημάτων ανακύπτουν.
Επιλογή της Γενικής Διεύθυνσης είναι να αγνοεί το έλασσον για να εξυπηρετείται ο μείζων στόχος ο οποίος είναι η λειτουργία της επιχείρησης με διαφάνεια και πειθώ και η κινητοποίηση της δημιουργικότητας των εργαζομένων σε ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον.
Με σεβασμό στην ιεραρχία και τήρηση της νομιμότητας, η προσπάθεια θα τελεσφορήσει.”
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΕ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ