Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 12:09:09 μμ
etpa
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 22:43

Καίριες παρεμβάσεις - ερωτήσεις του κ. Λάζαρου Παζαρτζικλή στο Δ.Σ.

Συντάκτης:

Σημαντικά θέματα και προβλήματα του Δήμου Κιλκίς έθιξε  ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, μιλώντας στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία των ερωτήσεων.
Αναλυτικότερα ο κ. Παπαρτζικλής είπε τα εξής:

 

 

Συμβασιούχοι: Μπορούσαν και νωρίτερα
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη που έχει το θέμα της εργασίας των συμβασιούχων καθαριότητας
  Πιστεύω ότι υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο για την σύναψη νέων συμβάσεων  από το καλοκαίρι και θα μπορούσε,  όπως συνέβει  και για τους συμβασιούχους της Παιονίας , να συναφθεί νέα σύμβαση από πιο πριν και μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 .
  Σε κάθε περίπτωση , έστω και με δίμηνη αποχή από την εργασία , η εξέλιξη αυτή είναι θετική και ελπίζω ότι η δημοτική αρχή θα πράξει όσα της αναλογούν  , ώστε από τη νέα χρονιά να είναι έτοιμη να προκηρύξει μόνιμες θέσεις για προσωπικό καθαριότητας .

 

Εγκατάλειψη των δίδυμων καπναποθηκών
 Πρόσφατα περιφράχτηκε ο χώρος των δίδυμων καπναποθηκών και καταργήθηκε το ελεύθερο πάρκινγκ που λειτουργούσε εκεί εδώ και πολλά χρόνια .
 Οι δίδυμες καπναποθήκες αποτελούν εμβληματικά κτίρια για την πόλη του Κιλκίς , από τα ελάχιστα που δύναται να καταστούν σημεία αναφοράς της πόλης .
  Μετά την διοίκηση Τερζίδη , όλες οι επόμενες διοίκηςεις έχουν ευθύνη που ουσιαστικά εγκατέλειψαν τις δίδυμες αφήνοντας τες να ρημάζουν . Σε ένα σοβαρό κράτος οι δίδυμες καπναποθήκες προ πολλών ετών θα έπρεπε να έχουν αναπαλαιωθεί από το ίδιο το κράτος και να αποδοθούν σε χρήση των πολιτών του Κιλκίς .
  Δυστυχώς όμως επειδή το κράτος μας δε φροντίζει για αυτά τα εμβληματικά κτίρια , ερωτώ τον δημάρχο και την διοίκηση :  Ασχοληθήκατε ποτέ σαν δημοτική αρχή με το θέμα αυτό ;  Ζήτησε ο Δήμος ποτέ την έκταση αυτή ;  Αν ναι , ποια ήταν η απάντηση από την εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου όπου ανήκουν οι δίδυμες καπναποθήκες ,  καθώς και τί σκέφτεστε να πράξετε πλέον για το θέμα αυτό ;

 

Μια περίφραξη - σίριαλ
 Πόσοι μήνες και χρόνια πρέπει να περάσουν επιτέλους για να λυθεί το θέμα με την περίφραξη του στρατοπέδου Καμπάνη ώστε να γίνει εφικτή η δημοπράτηση του περιφερειακού δρόμου Αγίου Γεωργίου ; Είναι ένα έργο πνοής και η πόλη ασφυκτιά , δεν γίνεται κατανοητό από τους πολίτες γιατί πρέπει να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί το έργο αυτό και να ανασάνει το κέντρο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  με το κυκλοφοριακό θέμα και ένα περισσότερο τώρα που πάρθηκε η απόφαση για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της 21ης Ιουνίου .

 

Βοηθός απορριμματοφόρου στο γραφείο
 Ένα τελευταίο θέμα πάρα πολύ σημαντικό που έχει σχέση με τη διαφάνεια  :
 Έχω πληροφορίες ότι στις τελευταίες προσλήψεις των δίμηνων  στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου , έχει προσληφθεί σύζυγος συμβούλου που είναι μάλιστα και στην επιτροπή ως βοηθός οδηγού απορριμματοφόρου.  Από την πρώτη μέρα της πρόσληψης της βρίσκεται η συγκεκριμένη κοπέλα σε γραφείο εκτελώντας γραφική δουλειά.
 Κυρίες και κύριοι της διοίκησης είστε συνυπεύθυνοι όλοι που συγκαλύπτετε ένα τέτοιο θέμα τόσο καιρό.
 Θα πρέπει  Άμεσα η αδικία αυτή να διορθωθεί και λέω αδικία γιατί έτσι είναι και απέναντι στους πολίτες αλλά πολύ περισσότερο και απέναντι στους υπόλοιπους διμηνίτες που εκτελούν χρέη στην υπηρεσία καθαρισμού , σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει .