Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 8:57:29 μμ
etpa
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 18:20

Καταγγελία Λάζαρου Παζαρτζικλή στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς:

"Σήμερα θα ξεκινήσω με την καταγγελία ενός περιστατικού που ήρθε εν γνώση μου από διάφορους συμπολίτες που επικοινώνησαν μαζί μου ενοχλημένοι από τον τρόπο που διαχειρίστηκε κάποιος ή κάποιοι μέσα από την διοίκηση του δήμου το γεγονός της βοήθεια σε συνανθρώπους μας σε διάφορες περιοχές της χώρας που το είχαν ανάγκη.

 

Το προηγούμενο διάστημα έγινε μία πολύ σημαντική καμπάνια από τον δήμο μας ,με την βοήθεια διαφόρων φορέων,για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τους συνδημότες μας, έτσι ώστε, με τον τρόπο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες που πλήττονταν στις πυρόπληκτες περιοχές της πατρίδας μας.
Η καμπάνια είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και μαζεύτηκε ένας πολύ μεγάλος όγκος προϊόντων ώστε να αποσταλούν στις περιοχές αυτές. 
Συμπολίτες μας που πήγαιναν είδη πρώτης ανάγκης , τους προξένησε μεγάλη εντύπωση, το ότι αρμόδιοι ζητούσαν επίμονα τα στοιχεία, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο των πολιτών και κάποιοι μάλιστα που δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία τους τα ζητούσαν και 2 και 3 φορές. 
Μία τόσο ωραία πρωτοβουλία με μεγάλη επιτυχία έρχεται να την επισκιάσει το γεγονός, ότι ένα μέλος της διοίκησης θεσμικός και μάλιστα αντιδήμαρχος, μετά από λίγες μέρες έστελνε προσωπικά ευχαριστήρια μεμονωμένα στους πολίτες που είχανε συμβάλλει στην καμπάνια αυτή.
Το τραγελαφικό  ήταν ότι ο συγκεκριμένος θεσμικός έστελνε τα μηνύματα μέσω Διαδικτύου και μάλιστα όχι ως επίσημο έγγραφο από το Δήμο Κιλκίς αλλά πάνω έγραφε την επιχείρηση που διατηρεί ο ίδιος.
Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα δώσαμε πολύ μεγάλους αγώνες ώστε να εξαλειφθούν από τον τόπο μας. θέλω να θυμίσω στους νεότερους συναδελφους μας, ότι με προσωπικό κόστος είχαμε δώσει αγώνες για τα κοινωνικά παντοπωλεία, που γινόταν διαφόρων λογής συναλλαγές και παρόμοια περιστατικά και τελικά ήρθε η δικαίωση.
Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Αιρετό να συνεχίσει να κάνει τέτοιου είδους μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος του απλού κόσμου και προσβάλλοντας όλους τους συναδέλφους.
Αυτές οι εποχές περάσανε ανεπιστρεπτί και θέλω άμεσα μία απάντηση από την διοίκηση και προσωπικά από το δήμαρχο αν ήταν ενήμερος για όλο αυτό το περιστατικό και  τι σκοπεύει να κάνει ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα.
 
Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να θίξω είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που συναντάμε στον τόπο μας.
όπως διαβάσαμε στα τοπικά μέσα σε λίγες μέρες ή το Σάββατο ή την Δευτέρα το ιδιωτικό πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την ΛΑΦ και ανήκει στην κτηματική υπηρεσία αλλά το εκμεταλλεύεται  ιδιώτης,πρέπει να κλείσει από μία μέρα έως ένα μήνα Βάσει νόμου ώστε να γίνει ο τυπικός έλεγχος που χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί.
Έχουμε τοποθετηθεί άπειρες φορές στην ανάγκη να δημιουργηθούν στην πόλη μας χώροι στάθμευσης.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα διογκωθεί το επόμενο διάστημα.
Και ρωτώ πως γίνεται ο Δήμος Παιονίας να ψάχνει μέσω νόμιμων διαδικασιών να αγοράσει δύο οικόπεδα ώστε να τα κάνει χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Γουμένισσας κι εμείς να έχουμε τόσα οικόπεδα ανεκμετάλλευτα μέσα στην πόλη μας και να γίνονται στην εστίες μόλυνσης, να παραμένουν ανεκμετάλλευτα , αντί να κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες ώστε να τα διαμορφώσουμε με τον κατάλληλο τρόπο, για να γίνουν χώροι στάθμευσης  και να διευκολυνθούν με αυτόν τον τρόπο οι συνπολίτες μας.
Καλώ την διοίκηση του δήμου να δει άμεσα το συγκεκριμένο  πρόβλημα και να δώσει επιτέλους μία οριστική λύση έτσι ώστε η  καθημερινότητα των Κικισιωτων να γίνει πιο εύκολη.
Σας ευχαριστώ πολύ".
Λάζαρος Παζαρτζικλής