Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:28:59 πμ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 21:08

Ξεμπλοκάρει ο περιφερειακός Ίσως σώζεται το Α.Τ. Νέα Σάντας

Η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου περιμετρικά του Αγίου Γεωργίου είναι από τα έργα που επείγουν καθώς η ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες εντός της πόλης του Κιλκίς και θα επιτρέψει σειρά παρεμβάσεων τόσο επί της 21ης Ιουνίου όσο και στο Κήπο – Πάρκο, μετά  την διάσπαση της Βενιζέλου.


Είναι έργο που καθυστερεί επί χρόνια και παρότι ο Δήμος προτίθεται να το χρηματοδοτήσει εξ ιδίων πόρων, το θέμα «κόλλησε»   σε τμήμα του στρατοπέδου Καμπάνη που εκ της μελέτης είναι αναγκαίο να απαλλοτριωθεί.
Για την καθυστέρηση αυτή καθώς και την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής τη διοίκηση του δήμου στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Η αντιδήμαρχος – απουσίαζε ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ- Ελένη Αναστασιάδου απαντώντας στην ερώτηση, ενημέρωσε το σώμα για  μια αισιόδοξη εξέλιξη καθώς ο στρατός υπολόγισε το τίμημα της απαλλοτρίωσης – ουσιαστικά το κόστος της επανακατασκευής της περίφραξης- σε μόλις 45.000 ευρώ, ποσόν απολύτως ικανοποιητικό, αν μάλιστα συνεκτιμηθούν προγενέστερες υπέρμετρες απαιτήσεις για  εκ μέρους του δήμου κάλυψη της δαπάνης κατασκευής περίφραξης νατοϊκού τύπου.
Στο βαθμό που η απόδοση του τμήματος του στρατοπέδου γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα – η κ. Αναστασιάδου συνάρτησε τον χρόνο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του στρατού- η δημοπράτηση κατασκευής του σημαντικού  για την πόλη περιφερειακού δρόμου είναι εφικτή εντός του 2017 καθώς και τεχνική ωριμότητα υπάρχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

 

Ίσως σωθεί το Α.Τ. Νέας Σάντας
Μια άλλη ερώτηση του κ. Λάζαρου Παζαρτζικλή, για την ανάληψη πρωτοβουλίας του δήμου ώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας, έδωσε την ευκαιρία στον αντιδήμαρχο Άκη Πιπερίδη να ενημερώσει ότι υπάρχει υπόσχεση εκ μέρους της κυβέρνησης για αύξηση των αστυνομικών τμημάτων, μετά την αναδιάρθρωσή τους, από εννέα σε 10.
Παρότι ο κ. Πιπερίδης ρωτήθηκε σε ποιο τμήμα αναφέρεται, δεν θέλησε να γίνει σαφέστερος, αφού τίποτε ακόμα δεν είναι βέβαιο. Πάντως εφόσον η κυβερνητική υπόσχεση υλοποιηθεί, εικάζεται πως πιθανότατα θα διατηρηθεί το Α.Τ. Νέας Σάντας.
Ο κ. Παζαρτζικής στην ερώτησή του επικαλέστηκε το πρόσφατο αίτημα του συνδέσμου επενδυτών Γαλλικού (Σάντας – Παντελεήμονα) για μη κατάργηση του τμήματος για λόγους ασφάλειας των επιχειρήσεών τους που έχουν λεηλατηθεί πλειστάκις.  Ζήτησε να αναληφθεί πρωτοβουλία εκ μέρους του δήμου για σύγκληση ευρείας σύσκεψης με βουλευτές και φορείς του νομού ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση. Μάλιστα υπενθύμισε ότι σε Πέλλα, Σέρρες και Έβρο ακυρώθηκαν αποφάσεις για καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων ύστερα από μαζική και συντονισμένη αντίδραση των φορέων των νομών αυτών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Ο στρατός εκτίμησε σε 45.000 ευρώ το κόστος της απαλλοτρίωσης τμήματος του στρατοπέδου Καμπάνη