Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:22:14 μμ
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 22:47

Μηνύματα του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου

Για την Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες:
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.


Η αποτίμηση των όσων έχουν προβλεφθεί και πραγματοποιηθεί για τους συμπολίτες μας αυτούς, θα έπρεπε να είναι και μια ευκαιρία για μια ειλικρινή αποτίμηση και επανατοποθέτηση των αρμοδίων φορέων κυρίως των κρατικών.
Οι απλοί πολίτες με την καθημερινή τους στάση επιτελούν στο έπακρο το καθήκον τους επιδεικνύοντας ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συμπόρευσης. Οι συμπολίτες μας - Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, δεν ζητούν από Πολιτεία και Διεθνείς Οργανισμούς τίποτε παραπάνω από το δικαίωμα τους στην επιβίωση μέσα σε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.
Πολίτες, Τοπικές Αρχές και Πολιτεία ας πράξουμε όλοι αυτό που μας αναλογεί προς την κατεύθυνση της Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

 

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού:
Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1985 ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Τιμούμε τους εθελοντές, που, τασσόμενοι στην υπηρεσία του πλησίον, συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Αυτή η ημέρα είναι μια καλή ευκαιρία να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των πασχόντων συμπολιτών μας και να πράξουμε όλοι το καθήκον μας ώστε ο εθελοντισμός να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας.
Ειδικά στη σημερινή οδυνηρή συγκυρία, η αυταπάρνηση του καθενός μας χωριστά, και η συλλογική εθελοντική δράση, αναδεικνύει και πιστοποιεί το στοιχείο του ανθρωπισμού που διακρίνει τον καθένα μας και όλους μαζί.
Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας ώστε η κάθε ημέρα να είναι μια 5η Δεκεμβρίου.