Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:54:27 μμ
etpa
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 21:53

Μιχάλης Συμεωνίδης: Επίκεντρο της Παιονίας ήταν και είναι η Αξιούπολη

Συντάκτης:

Ακόμη μια αντίδραση είχαμε στα όσα προτείνονται από την πλευρά της Γουμένισσας για αλλαγές στο δήμο Παιονίας. Η αντίδραση προήλθε από την Αξιούπολη και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, Μιχάλη Συμεωνίδη, συνεργάτη για πολλά χρόνια του πρώην δημάρχου Γιάννη Πολυχρονίδη.


Ο κ. Συμεωνίδης επισημαίνει πως «το επίκεντρο της Παιονίας ήταν για πολλές δεκαετίες η πόλη της Αξιούπολης και αυτό αφορούσε την οικονομία, το εμπόριο, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την εκπαίδευση. Ηταν και παραμένει το επίκεντρο της περιοχής, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να μπει στο περιθώριο η Αξιούπολη. Αν υπάρξουν αλλαγές από το υπουργείο Εσωτερικών στον «Καλλικράτη» δεν θα δεχθούμε να γίνουν κινήσεις σε βάρος της Αξιούπολης. Δεν θα μείνουμε αδρανείς, δεν θα δεχθούμε κι άλλες προσπάθειες υποβάθμισης της πόλης μας, αλλά θα διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στην Αξιούπολη και στους ανθρώπους της, το να γίνει και πάλι το επίκεντρο της περιοχής.
Τα μέλη της επιτροπής που συγκρότησε η Γουμένισσα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καθορίζουν από μόνη τους το τι και πως θα αλλάξει στο δήμο Παιονίας. Αν πιστεύουν πως θα πρέπει κάτι να αλλάξει, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και σε καμιά περίπτωση σε βάρος της Αξιούπολης».