Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:01:03 μμ
etpa
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 20:47

Ο Ανδρέας Βεργίδης με τα στελέχη της 71ης Ταξιαρχίας

Συντάκτης:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ.Πέτρος Δεμέστιχας και ο διάδοχός του στην ηγεσία της ταξίαρχος κ.Πάρις Καπράβελος. Ο κ.Δεμέστιχας προαχθείς στον βαθμό του υποστρατήγου αναλαμβάνει Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά (Λάρισα). Στη συνάντηση ήταν παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Π.Θωμαϊδης.


Ο κ.Βεργίδης αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα -στους δύο ανώτατους αξιωματικούς- εξήρε το έργο του Στρατού στην αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού, επισημαίνοντας ότι πολύ δύσκολα θα είχαν αντιμετωπισθεί τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν από τις μεγάλες και πολλές φορές ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων-μεταναστών.
Ο απερχόμενος Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας από την πλευρά του επισήμανε την άριστη συνεργασία που είχε ο Στρατός τόσο με τους τοπικούς αιρετούς άρχοντες, όσο και με τους απλούς πολίτες στη διαχείριση σοβαρών ζητημάτων, με κύριο αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
Αφού εκφράστηκε η αμοιβαία διάθεση για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στους δύο αξιωματικούς βιβλία-λευκώματα για την τοπική ιστορία του Κιλκίς.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ.Βεργίδης παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο. Εκεί, ο απερχόμενος Διοικητής κ.Σ.Κεβετζίδης προαχθείς σε υποστράτηγο αναλαμβάνει τη διοίκηση της 2ας Μεραρχίας (Έδεσσα), ενώ τη διοίκηση της Ταξιαρχίας ανέλαβε ο ταξίαρχος κ.Αθανάσιος Ναλμπάντης.